Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Andivele sunt bune atat sub forma de salata, cat si la cuptor. Noi va propunem o reteta de andive la cuptor.
Andivele sunt bune atat sub forma de salata, cat si la cuptor. Noi va propunem o reteta de andive la cuptor.
Ingrediente:
- un kg andive,
- o lingura unt, pentru rest aceleasi cantitati ca pentru “Conopida la cuptor”.
Mod de preparare:
Se curata andivele de frunzele galbene si se reteaza din coada.
Se spala bine in mai multe ape reci, sa nu ramana nisip printre frunze.
Se unge cu o lingura de unt o cratita potrivit de mare, in care sa incapa andivele asezate unele langa altele.
Se pun in cratita, se presara sare, se adauga 3 - 4 linguri de apa, zeama de la o jumatate de lamaie si inca o lingura de unt deasupra.
La inceput se pun cateva minute pe foc iute, pana ce da apa in clocot.
Se asaza intr-o forma unsa cu unt.
Se face un sos alb din 1/2 lingura de unt si 1/2 lingura faina.
Se stinge cu o ceasca de lapte sau cu apa in care a fiert andivele. Se tine putin sa fiarba, dar sa nu se ingroase, sa ramana ca o smantana.
Daca este necesar, se mai adauga lapte. Cand este gata, se amesteca cu smantana si cu branza rasa si se toarna peste andive, incet.
Se presara cu branza amestecata cu pesmet, se stropeste cu unt.
Se da la cuptor iute, pana se rumeneste deasupra.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.