Cum sa faci Tikka Kebab

Cum sa faci Tikka Kebab

Exista multe tipuri de kebab, fiecare avand origini si stiluri diferite in functie de regiunea din care provine. Astazi ne vom opri asupra unui preparat foarte popular in zona India-Pakistan. Ne referim la Tikka Kebab, un preparat delicios, facut din bucati de carne marinate in iaurt si condimente, apoi gatite pe frigarui. Tikka se poate face cu pui, miel sau vita si este perfect pentru gratar sau cuptor.

Tikka Kebab. Ingrediente pentru marinada:

- 500 g de carne (pui, miel sau vita) taiata bucati.

- 150 g de iaurt grecesc.

- 2 linguri de ulei de masline.

- 2 lingurite de boia dulce sau iute.

- o lingurita de turmeric.

- o lingurita de garam masala.

- o lingurita de chimion macinat.

- o lingurita de coriandru macinat.

- o jumatate de lingurita de piper negru.

- o lingurita de sare.

- o lingurita de ghimbir ras.

- 2 catei de usturoi pisati.

- zeama de la o jumatate de lamaie.

Tikka Kebab. Ingrediente pentru servire:

- lipii naan sau orez basmati.

- ceapa rosie taiata rondele.

- rosii si castraveti feliati.

- sos de iaurt cu menta.

Tikka Kebab. Mod de preparare:

- amesteca toate ingredientele pentru marinada intr-un castron mare.

- adauga bucatile de carne si maseaza bine pentru a se acoperi uniform.

- acopera si lasa la frigider cel putin 2 ore (ideal peste noapte).

- infige bucatile de carne pe frigarui din lemn (inmuiati in apa 30 min) sau metalice. Poti alterna carnea cu ardei si ceapa pentru un plus de culoare.

- gatire pe gratar. Gateste pe foc mediu, intorcand la fiecare 3-4 minute, pana carnea este frageda si rumena (10-15 min).

- gatire in cuptor. Coace la 200 grade Celsius timp de 20-25 minute, apoi rumeneste 5 minute pe grill.

- gatire in tigaie. Prajeste in putin ulei incins, intorcand des pana se gateste bine.

- serveste kebabul pe lipie sau orez, alaturi de salata si sos de iaurt.

Tikka Kebab. Sfaturi utile:

- folosesti carbuni in gratar, pentru un gust mai autentic.

- adauga putin colorant alimentar rosu pentru un aspect traditional.

- daca doresti un kebab mai suculent, adauga o lingura de smantana in marinada.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci Döner Kebab

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Exista multe tipuri de kebab, fiecare avand origini si stiluri diferite in functie de regiunea din care...
Exista multe tipuri de kebab, fiecare avand origini si stiluri diferite in functie de regiunea din care...