Tikka Kebab. Ingrediente pentru marinada:
- 500 g de carne (pui, miel sau vita) taiata bucati.
- 150 g de iaurt grecesc.
- 2 linguri de ulei de masline.
- 2 lingurite de boia dulce sau iute.
- o lingurita de turmeric.
- o lingurita de garam masala.
- o lingurita de chimion macinat.
- o lingurita de coriandru macinat.
- o jumatate de lingurita de piper negru.
- o lingurita de sare.
- o lingurita de ghimbir ras.
- 2 catei de usturoi pisati.
- zeama de la o jumatate de lamaie.
Tikka Kebab. Ingrediente pentru servire:
- lipii naan sau orez basmati.
- ceapa rosie taiata rondele.
- rosii si castraveti feliati.
- sos de iaurt cu menta.
Tikka Kebab. Mod de preparare:
- amesteca toate ingredientele pentru marinada intr-un castron mare.
- adauga bucatile de carne si maseaza bine pentru a se acoperi uniform.
- acopera si lasa la frigider cel putin 2 ore (ideal peste noapte).
- infige bucatile de carne pe frigarui din lemn (inmuiati in apa 30 min) sau metalice. Poti alterna carnea cu ardei si ceapa pentru un plus de culoare.
- gatire pe gratar. Gateste pe foc mediu, intorcand la fiecare 3-4 minute, pana carnea este frageda si rumena (10-15 min).
- gatire in cuptor. Coace la 200 grade Celsius timp de 20-25 minute, apoi rumeneste 5 minute pe grill.
- gatire in tigaie. Prajeste in putin ulei incins, intorcand des pana se gateste bine.
- serveste kebabul pe lipie sau orez, alaturi de salata si sos de iaurt.
Tikka Kebab. Sfaturi utile:
- folosesti carbuni in gratar, pentru un gust mai autentic.
- adauga putin colorant alimentar rosu pentru un aspect traditional.
- daca doresti un kebab mai suculent, adauga o lingura de smantana in marinada.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci Döner Kebab