Reteta: Dovlecei cu cartofi si oua la cuptor

Reteta: Dovlecei cu cartofi si oua la cuptor

Aceasta combinatie de dovlecei cu cartofi si oua rascoapte seamana foarte mult cu o musaca de legume si este o mancare foarte consistenta.

Ingrediente:

- 3 dovlecei,
- 300 grame cartofi,
- 2 oua,
- o lingura de untura,
- o lingura de branza rasa,
- o lingurita de verdeata tocata,
- 2 cesti lapte,
- 50 grame unt proaspat,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se rad dovleceii, se curata cartofii si se taie felii (cruzi).

2

Se fierb ouale rascoapte. 

3

Se unge cu untura o forma rezistenta la foc, se asaza un rand de felii de cartofi, un rand de felii de dovlecei, unul de felii de oua rascoapte, se presara branza, putina verdeata si din nou cartofi, dovlecei si oua.

4

Deasupra se toarna lapte, potrivit de sarat, cat sa acopere legumele din forma, se pun cateva bucatele de unt proaspat si se da la cuptor, la foc potrivit, pana ce se fierb cartofii si dovleceii.

Mod de servire:

Aceasta mancare de leguma este buna atat calda, cat si rece.

Etichete: dovlecei, cartofi, legume

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Aceasta reteta delicioasa poate fi incercata si de lacto-vegetarieni. Mancarea de legume este consistenta, satioasa si bogata...
O alternativa la mancarea de dovlecei umpluti cu orez sau cu carne este umplutura de legume si...
Pentru supa de cartofi se pregateste un rantas din grasime (unt sau ulei), ceapa si faina. Cei...