Supa cu gogosele din aluat pripit

Supa  cu gogosele din aluat pripit

Supa poate fi servita cu taitei, galuste, dar si cu gogosele de marimea unei nuci.

Gogosele: ½ pahar de apa, 50 g unt, 100 g faina, 2 oua, 2 linguri parmezan ras.

Se pregateste compozitia ca pentru gogosi din aluat pripit din urmatoarele ingrediente:

- un pahar apa,
- 100 g unt,
- o lingura rasa de zahar,
- un praf de sare,
- 200 g faina,
- 4 oua,
- untura pentru prajit,
- o lingura zahar vanilat.

Mod de preparare:

1

Se pun intr-o cratita sa se infierbante un pahar de apa, untul, zaharul si sarea.

2

Cand apa incepe sa clocoteasca, se trage pe marginea aragazului si se da drumul, deodata, la toata faina.

3

Se freaca repede ca sa nu se faca cocolosi si se mai tine pe masina, frecand mereu, pana se desprinde aluatul de pe cratita.

4

Se da cu totul la o parte si dupa ce s-a mai racorit, se pun pe rand ouale.

5

Nu se pune oul urmator decat dupa ce primul a fost bine cuprins in pasta.

6

Aluatul trebuie sa fie potrivit de moale, dar sa-si pastreze forma acolo unde cade.

7

La gogosi se adauga parmezan, sare si un praf de piper, iar apoi se trec prin untura fierbinte si se rumenesc pe ambele parti.

Se scot cu lingura cu gauri, se scurg si se servesc cu supa de masa.

Etichete: gogosi, aluat pripit, supa

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru gogosile din aluat pripit se poate pregati un sos de cacao sau de ciocolata. Ingrediente: un...
Gogosile se obtin din pireu de cartofi si aluat pripit. Ingrediente: - 300 g cartofi, - o...
Prajiturile grase(fat cakes), cunoscute si sub numele de Vetkoek in Namibia si Africa de Sud, sunt niste...