Gogosi din aluat pripit

Gogosi din aluat pripit

Pentru gogosile din aluat pripit se poate pregati un sos de cacao sau de ciocolata.

Ingrediente:

un pahar apa,

100 grame unt,

o lingura rasa de zahar,

un praf de sare,

200 grame faina,

4 oua,

untura pentru prajit,

o lingura zahar vanilat.

Mod de preparare:

1

Se pun intr-o cratita sa se infierbante un pahar de apa, untul, zaharul si sarea.

2

Cand apa incepe sa clocoteasca, se trage pe marginea masinii si se da drumul, deodata, la toata faina.

3

Se freaca repede ca sa nu se faca cocolosi si se mai tine pe masina, frecand mereu, pana se desprinde aluatul de pe cratita.

4

Se da cu totul la o parte si dupa ce s-a mai racorit, se pun pe rand ouale. Nu se pune oul urmator decat dupa ce primul a fost bine cuprins in pasta.

5

Aluatul trebuie sa fie potrivit de moale, dar sa-si pastreze forma acolo unde cade. Se ia cu o lingurita din compozitie, se introduce in untura fierbinte si se rumenesc gogosile pe ambele parti.

6

Se scot cu lingura cu gauri, se presara zahar vanilat si se servesc calde, cu sirop de fructe sau cu sos de ciocolata.

Etichete: gogosi, aluat pripit, aluat

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Gogosile se obtin din pireu de cartofi si aluat pripit. Ingrediente: - 300 g cartofi, - o...
Supa poate fi servita cu taitei, galuste, dar si cu gogosele de marimea unei nuci. Gogosele: ½...
Prajiturile grase(fat cakes), cunoscute si sub numele de Vetkoek in Namibia si Africa de Sud, sunt niste...