Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Musacaua este o mancare gustoasa care se prepara din mai multe straturi de cartofi in combinatie cu alte legume, orez sau carne.
Musacaua este o mancare gustoasa care se prepara din mai multe straturi de cartofi in combinatie cu alte legume, orez sau carne.
Afla cum se prepara musacaua de cartofi cu zarzavat:
Ingrediente:
- 500 g cartofi,
- 2 linguri de lapte,
- o lingura de unt,
- un morcov,
- un patrunjel,
- 3 cepe mrjlocii,
- 2 linguri de untura,
- o lingura de bulion,
- o lingura de pesmet,
- sare.
Mod de preparare:
Se face un piure de cartofi. Se curata cartofii, se taie in sferturi si se pun la fiert intr-o cratita cu apa cat sa-i acopere si putina sare.
Se fierb repede, se scurg de apa si se trec cat sunt fierbinti printr-o sita.
Se bat bine cu unt in cratita in care au fiert. Cand au devenit albi si spumosi ca o crema, se adauga laptele fierbinte, cate putin.
Se mai bat apoi pe foc, ca sa se infierbante, fara insa sa se rumeneasca pe fund sau sa fiarba. Se potriveste gustul sarat.
Separat se fierbe un morcov si un patrunjel.
Se taie ceapa marunt, se prajeste cu putina untura si se adauga morcovul si patrunjelul trecute prin masina.
Se potriveste de sare. Se unge cratita cu untura, se presara pesmet si se intinde un strat de piure de cartofi.
Deasupra se asaza zarzavatul tocat peste care se pune restul de piure.
Se toarna bulion subtiat cu apa, cat sa acopere cartofii, se da la cuptor.
Daca esti vegetarian/a si iti place aceasta reteta, testeaza si musacaua de cartofi cu linte.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.