Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Aceasta reteta se poate prepara in orice sezon deoarece cartofi se gasesc pe piata mereu.
Aceasta reteta se poate prepara in orice sezon deoarece cartofi se gasesc pe piata mereu.
Musacaua se poate pregati cu cartofii cruzi sau fierti.
Ingrediente:
- 400 g cartofi,
- 400 g carne macra,
- un morcov,
- un cartof,
- 2 cepe,
- un ou,
- 2 linguri de smantana,
- sare, piper,
- 4 linguri de untura,
- o Iingura de pesmet,
- 4 rosii sau o lingura de bulion,
- o ceasca de zeama de carne sau apa.
Mod de preparare:
Cartofii cruzi se curata, se taie felii groase de un deget.
Se prajesc foarte putin in untura, pe ambele parti.
Se da prin masina carnea impreuna cu morcovul si cartoful crud.
Se prajeste carnea si ceapa taiata marunt cu o lingura de untura.
Dupa ce s-a racorit putin, se adauga un ou, smantana, sare si piper.
Intr-o cratita unsa cu untura si presarata cu pesmet se asaza un rand de cartofi, un strat de carne, si asa mai departe, pana se termina carnea si cartofii.
Este de preferat ca ultimul strat sa fie de cartofi. Deasupra se toarna o ceasca de zeama de carne cu o lingura de bulion de rosii, sau se prin cateva rosii taiate felii.
Se da la cuptor sa scada.
Mod de servire:
Cand este gata, se rastoama pe o farfurie si se consuma calda sau rece, dupa gust.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.