Cum sa prepari carne crud-uscata

Cum sa prepari carne crud-uscata

Iti place carnea crud-uscata? Daca da, afla ca o poti pregati in propria gospodarie. Reteta e simpla si iti aduce economii. In 4 zile, vei putea manca din carnea preferata. De asemenea, carnea crud-uscata este excelenta ca aperitiv la un pahar de bere.

Carne crud-uscata. Ingrediente:

- 2 kilograme de muschiulet de porc;

- sare;

- o lingura de chimen;

- o lingura de boabe de coriandru;

- o lingurita de fulgi/ boia de ardei iute;

- 2 linguri de boia de ardei dulce;

- 6-7 catei de usturoi.

Carne crud-uscata. Mod de preparare:

- spala si usuca muschiuletul de porc;

- taie muschiuletul in bucati, astfel incat acestea sa incapa intr-o caserola fara probleme;

- tavaleste bucatile de carne prin sare;

- aseaza bucatile de carne in caserola, in straturi;

- acopera caserola cu un capac si introdu-o la frigider pentru o zi. Carnea va prinde astfel sare;

- spala bine de tot carnea, astfel inat sa se curete sarea de pe suprafata sa;

- pune carnea intr-un castron si aciper-o cu apa rece;

- las-o la inmuiat pentru o ora. In aceasta perioada, spal-o si schimba apa de 2 ori;

- usuca bucatile de carne folosind niste prosoape de hartie;

- toaca usturoiul;

- amesteca usturoiul tocat, coriandrul zdrobit in mojar, fulgii/boia de ardei iute, boia de ardei dulce si chimenul;

- presara bucatile de carne cu amestecul condimentat. Amesteca bine, raspandind condimentele pe toate partile bucatilor de carne.

- pune bucatile de carne intr-un castron adanc, in straturi.

- infige bucatile de carne pe bete de lemn(pentru frigarui), fara sa le lipesti.

- leaga o bucata de sfoara de capetele fiecarui bat de lemn;

- atarna carnea intr-un loc racoros si ventilat;

- lasa carnea la uscat timp de 3 zile(72 ore);

- scoate carnea crud-uscata de pe bete;

- taie carnea in felii subtiri si gata! E numai buna de mancat!

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci bujenita de porc

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sarbatorile pascale au o traditie culinara bogata in Romania si nu numai. Astazi, iti prezentam o reteta...
Kapana este unul dintre cele mai populare preparate de tip street food din Namibia. Vorbim despre un...
Chapli Kebab este un kebab picant si suculent, cu origini in Pakistan si Afganistan. Este facut din...