Chapli Kebab . Ingrediente:
- 500 g de carne tocata de vita sau miel.
- o ceapa mica, tocata fin.
- 2 rosii, taiate cubulete mici.
- 2 linguri de faina de porumb (sau faina de naut).
- o lingurita de usturoi pisat.
- o lingurita de ghimbir ras.
- un ardei iute verde, tocat fin.
- o lingurita de chimion macinat.
- o lingurita de coriandru macinat.
- o jumatate de lingurita de garam masala.
- o jumatate de lingurita de turmeric.
- o lingurita de boia de ardei (dulce sau iute, dupa gust).
- o jumatate de lingurita de sare (sau dupa gust).
- o jumatate de lingurita de piper negru macinat.
- o lingura de frunze de coriandru proaspat, tocate.
- un ou (pentru legare).
- ulei pentru prajit.
Chapli Kebab. Mod de preparare:
- combina, intr-un castron suficient de incapator, carnea tocata cu ceapa, usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute.
- adauga condimentele (chimion, coriandru, garam masala, turmeric, boia, sare si piper).
- amesteca bine pentru ca aromele sa se distribuie uniform.
- pune faina de porumb si oul, apoi amesteca pana obtii o compozitie omogena.
- adauga rosiile si frunzele de coriandru si incorporeaza-le cu grija.
- modeleaza chitfelele. Unge-ti mainile cu putin ulei si formeaza chiftele plate si mari (aproximativ 10 cm diametru si un cm grosime).
- incinge ulei intr-o tigaie la foc mediu.
- prajeste kebaburile 3-4 minute pe fiecare parte, pana devin aurii si crocante la exterior.
- scurge-le pe servetele de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.
- serveste Chapli Kebab fierbinti cu lipie, orez basmati sau naan. Merg perfect cu chutney de menta si iaurt cu castraveti.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci Tikka Kebab