Cum sa faci chapli kebab

Cum sa faci chapli kebab

Chapli Kebab este un kebab picant si suculent, cu origini in Pakistan si Afganistan. Este facut din carne tocata (de obicei vita sau miel), amestecata cu condimente aromate si prajita in tigaie pentru o crusta crocanta. Iti prezentam mai jos o reteta de la mama ei.

Chapli Kebab . Ingrediente:

- 500 g de carne tocata de vita sau miel.

- o ceapa mica, tocata fin.

- 2 rosii, taiate cubulete mici.

- 2 linguri de faina de porumb (sau faina de naut).

- o lingurita de usturoi pisat.

- o lingurita de ghimbir ras.

- un ardei iute verde, tocat fin.

- o lingurita de chimion macinat.

- o lingurita de coriandru macinat.

- o jumatate de lingurita de garam masala.

- o jumatate de lingurita de turmeric.

- o lingurita de boia de ardei (dulce sau iute, dupa gust).

- o jumatate de lingurita de sare (sau dupa gust).

- o jumatate de lingurita de piper negru macinat.

- o lingura de frunze de coriandru proaspat, tocate.

- un ou (pentru legare).

- ulei pentru prajit.

Chapli Kebab. Mod de preparare:

- combina, intr-un castron suficient de incapator, carnea tocata cu ceapa, usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute.

- adauga condimentele (chimion, coriandru, garam masala, turmeric, boia, sare si piper).

- amesteca bine pentru ca aromele sa se distribuie uniform.

- pune faina de porumb si oul, apoi amesteca pana obtii o compozitie omogena.

- adauga rosiile si frunzele de coriandru si incorporeaza-le cu grija.

- modeleaza chitfelele. Unge-ti mainile cu putin ulei si formeaza chiftele plate si mari (aproximativ 10 cm diametru si un cm grosime).

- incinge ulei intr-o tigaie la foc mediu.

- prajeste kebaburile 3-4 minute pe fiecare parte, pana devin aurii si crocante la exterior.

- scurge-le pe servetele de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.

- serveste Chapli Kebab fierbinti cu lipie, orez basmati sau naan. Merg perfect cu chutney de menta si iaurt cu castraveti.
Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci Tikka Kebab

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Chapli Kebab este un kebab picant si suculent, cu origini in Pakistan si Afganistan. Este facut din...
Exista multe tipuri de kebab, fiecare avand origini si stiluri diferite in functie de regiunea din care...
Exista multe tipuri de kebab, fiecare avand origini si stiluri diferite in functie de regiunea din care...