Döner Kebab. Ingrediente pentru carne:
- 500 g de carne de vita, miel sau pui (taiata felii subtiri).
- 3 linguri de iaurt grecesc.
- 2 linguri de ulei de masline.
- 2 lingurite de boia dulce (sau afumata).
- o lingurita de chimion macinat.
- o lingurita de coriandru macinat.
- o lingurita de oregano uscat.
- o jumatate de lingurita de scortisoara (optional, pentru un gust mai autentic).
- o lingurita de sare.
- o jumatate de lingurita de piper negru.
- 3 catei de usturoi pisati.
- zeama de la o jumatate de lamaie.
Döner Kebab. Ingrediente pentru servire:
- lipii sau pita.
- rosii feliate.
- castraveti feliati.
- ceapa rosie taiata subtire.
- salata verde.
- sos de iaurt cu usturoi sau tahini.
Döner Kebab. Mod de preparare:
- amesteca iaurtul, uleiul de masline, condimentele, usturoiul si zeama de lamaie intr-un castron.
- adauga feliile de carne si amesteca bine.
- acopera carnea si las-o la marinat minimum 2 ore (ideal peste noapte).
- gatire la cuptor. infige feliile de carne pe o frigaruie lunga si aseaza-le vertical intr-o tava.
- coace la 180 grade Celsius timp de 45-50 de minute, intorcand din cand in cand.
- rumeneste, la final, 5 minute la temperatura mare (grill).
- gatire la tigaie/gratar. Prajeste feliile de carne intr-o tigaie incinsa, fara prea mult ulei, pana devin crocante.
- incalzeste lipia si pune carne taiata subtire.
- adauga legumele preferate si sosul ales.
- ruleaza si savureaza!
Döner Kebab. Sfaturi utile:
- pentru o textura autentica, poti congela carnea marinata si apoi sa o tai subtire inainte de gatire.
- pentru extra savoare, adauga branza feta sau ardei iuti murati.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci Adana Kebab