Cum sa faci Döner Kebab

Cum sa faci Döner Kebab

Exista multe tipuri de kebab, fiecare avand origini si stiluri diferite in functie de regiunea din care provine. Astazi ne vom axa pe o reteta turceasca, devenita populara si in Romania. Ne referim la Döner Kebab. Daca vrei sa prepari aceasta minunatie culinara, poti recrea gustul delicios fara a avea un rotisor vertical. Vei folosi o tehnica mai simpla, dar cu aceleasi arome.

Döner Kebab. Ingrediente pentru carne:

- 500 g de carne de vita, miel sau pui (taiata felii subtiri).

- 3 linguri de iaurt grecesc.

- 2 linguri de ulei de masline.

- 2 lingurite de boia dulce (sau afumata).

- o lingurita de chimion macinat.

- o lingurita de coriandru macinat.

- o lingurita de oregano uscat.

- o jumatate de lingurita de scortisoara (optional, pentru un gust mai autentic).

- o lingurita de sare.

- o jumatate de lingurita de piper negru.

- 3 catei de usturoi pisati.

- zeama de la o jumatate de lamaie.

Döner Kebab. Ingrediente pentru servire:

- lipii sau pita.

- rosii feliate.
- castraveti feliati.

- ceapa rosie taiata subtire.

- salata verde.

- sos de iaurt cu usturoi sau tahini.

Döner Kebab. Mod de preparare:

- amesteca iaurtul, uleiul de masline, condimentele, usturoiul si zeama de lamaie intr-un castron.

- adauga feliile de carne si amesteca bine.

- acopera carnea si las-o la marinat minimum 2 ore (ideal peste noapte).

- gatire la cuptor. infige feliile de carne pe o frigaruie lunga si aseaza-le vertical intr-o tava.

- coace la 180 grade Celsius timp de 45-50 de minute, intorcand din cand in cand.

- rumeneste, la final, 5 minute la temperatura mare (grill).

- gatire la tigaie/gratar. Prajeste feliile de carne intr-o tigaie incinsa, fara prea mult ulei, pana devin crocante.

- incalzeste lipia si pune carne taiata subtire.

- adauga legumele preferate si sosul ales.

- ruleaza si savureaza!

Döner Kebab. Sfaturi utile:

- pentru o textura autentica, poti congela carnea marinata si apoi sa o tai subtire inainte de gatire.

- pentru extra savoare, adauga branza feta sau ardei iuti murati.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci Adana Kebab

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Exista multe tipuri de kebab, fiecare avand origini si stiluri diferite in functie de regiunea din care...
Exista multe tipuri de kebab, fiecare avand origini si stiluri diferite in functie de regiunea din care...