Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Pentru a realiza aceasta reteta se folosesc cateva bucati de dovlecei tineri si frumosi care se umple cu sufleu de branza.
Pentru a realiza aceasta reteta se folosesc cateva bucati de dovlecei tineri si frumosi care se umple cu sufleu de branza.
Ingrediente:
- 5 dovlecei frumosi,
- 2 linguri de unt,
- o lingura de faina,
- o ceasca lapte sau apa,
- 2 linguri de branza,
- 2 oua,
- sare.
Mod de preparare:
Se aleg dovlecei frumosi. Se taie in patru, intai in lat, apoi fiecare bucata in doua, in lungime.
Se oparesc in apa clocotita cu sare. Se scot, se scurg, iar cand s-au racorit, fiecare sfert se scobeste inauntru.
Separat se face un sos gros dintr-o lingura rasa de unt si o lingura plina de faina, care se stinge cu apa sau cu lapte, amestecand mereu sa nu se faca cocolosi, pana se ingroasa bine si se desface de pe cratita.
Se da la o parte sa se racoreasca, apoi se adauga branza rasa, sare si pe rand doua galbenusuri si cele doua albusuri batute spuma.
Cu aceasta compozitie se umplu sferturile de dovlecei, se asaza unele langa altele intr-o tava unsa cu unt.
Se presara deasupra branza rasa, se dau la cuptor, se tin pana ce creste umplutura.
Mod de servire:
Se scot si se asaza pe farfurie si se servesc calzi sau reci la inceputul dejunului sau la cina.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.