Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Daca sufleul de varza ti-a fost pe plac, incearca si un sufleu apetisant de conopida.
Daca sufleul de varza ti-a fost pe plac, incearca si un sufleu apetisant de conopida.
Ingrediente:
- o conopida mare,
- 3 oua,
- 1/2 lingura faina,
- o ceasca lapte,
- 3 linguri de branza,
- o ceapa,
- 2 linguri de unt proaspat (cat o nuca),
- sare.
Mod de preparare:
Se fierbe conopida, se scurge, se trece prin sita.
Separat se prajeste usor o ceapa tocata marunt, cu o lingura de unt.
Se adauga faina, se stinge cu lapte sau cu apa.
Se tine sa fiarba pana se ingroasa ca o smantana.
Se amesteca cu conopida, se adauga doua linguri de branza rasa, trei galbenusuri, o bucatica de unt proaspat cat o nuca si la sfarsit trei albusuri batute spuma.
Se potriveste de sare. Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt. Se presara branza.
Se da la cuptor la foc potrivit, tinandu-se pana creste si se rumeneste frumos deasupra.
Alternativa: Acelasi sufleu se poate pregati si din dovlecei. Cine nu doreste sa puna ceapa in sufleu, poate praji direct faina in unt, continuand apoi ca mai sus.
Mod de servire:
Sufleul de conopida sau de dovlecei este un antreu cald de legume care se serveste in forma la cina.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.