Reteta: Sufleu de conopida

Reteta: Sufleu de conopida

Daca sufleul de varza ti-a fost pe plac, incearca si un sufleu apetisant de conopida.

Ingrediente:

- o conopida mare,
- 3 oua,
- 1/2 lingura faina,
- o ceasca lapte,
- 3 linguri de branza,
- o ceapa,
- 2 linguri de unt proaspat (cat o nuca),
- sare.

Mod de preparare:

1

Se fierbe conopida, se scurge, se trece prin sita.

2

Separat se prajeste usor o ceapa tocata marunt, cu o lingura de unt.

3

Se adauga faina, se stinge cu lapte sau cu apa.

4

Se tine sa fiarba pana se ingroasa ca o smantana.

5

Se amesteca cu conopida, se adauga doua linguri de branza rasa, trei galbenusuri, o bucatica de unt proaspat cat o nuca si la sfarsit trei albusuri batute spuma.

6

Se potriveste de sare. Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt. Se presara branza.

7

Se da la cuptor la foc potrivit, tinandu-se pana creste si se rumeneste frumos deasupra. 

Alternativa: Acelasi sufleu se poate pregati si din dovlecei. Cine nu doreste sa puna ceapa in sufleu, poate praji direct faina in unt, continuand apoi ca mai sus.

Mod de servire:

Sufleul de conopida sau de dovlecei este un antreu cald de legume care se serveste in forma la cina.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru a realiza aceasta reteta se folosesc cateva bucati de dovlecei tineri si frumosi care se umple...
Pentru o cina delicioasa si consistenta, sufleul de dovlecei este alegerea perfecta. Ingrediente: - 4 dovlecei mijlocii...
Pentru sufleul cu mere intregi se foloseste marmelada sau dulceata, ca umplutura pentru fructe. Ingrediente: 6 mere...