Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Pentru o cina delicioasa si consistenta, sufleul de dovlecei este alegerea perfecta.
Pentru o cina delicioasa si consistenta, sufleul de dovlecei este alegerea perfecta.
Ingrediente:
- 4 dovlecei mijlocii sau 750 g dovlecei in floare,
- 3 linguri de unt,
- 2 linguri de faina,
- 1/2 ceasca lapte sau apa,
- 2 linguri de branza,
- 3 oua,
- sare.
Mod de preparare:
Se rad dovleceii, se taie in bucati potrivite si se oparesc cu apa clocotita si sare.
Se scurg, se asaza intr-o forma de pamant (terina), cu unt.
Se tin putin pe foc pana iese toata umezeala din ei. Separat se prajesc doua linguri nu prea pline de faina, in doua linguri de unt topit, fierbinte.
Se amesteca, fara sa se rumeneasca de loc si se sting cu lapte sau cu apa.
Se lasa sa fiarba pana se ingroasa bine si se desface de pe cratita. Se da la o parte.
Se toarna deasupra, se presara branza rasa. Se da o ora la cuptor, la foc mijlociu, pana creste.
Mod de servire:
Se serveste in forma.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.