Fie ca il apreciezi pentru gustul sau picant sau il consideri un aliment medicament, profita de proprietatile terapeutice ale ardeiului iute si vezi care sunt cele 3 motive ca sa mananci aceasta leguma picanta.
Ardeiul iute diminueaza senzatia de durere. In ardei exista o substanta numita capsaicina, iar aceasta reduce din intensitatea durerilor, de aceea ardeiul iute este considerat pe buna dreptate un anestezic local. Ardeiul iute amelioreaza durerile si umflaturile, de aceea un analgezic local pe baza de ardei iute va
diminua rapid senzatia de durere.
Stimuleaza metabolismul. Tot capsaicina este responsabila de pierderea in greutate. Explicatia consta in faptul ca aceasta substanta miraculoasa din ardeiul iute stimuleaza termogeneza. Astfel ca persoanele care consuma ardei iuti ard mai rapid caloriile si prin urmare slabesc.
Ardeiul iute te scapa de indigestie. Desi unii cred ca ardeiul iute irita stomacul, aceasta conceptie este eronata. Capsaicina este cea care determina cresterea fluxului sangvin, astfel ca, o data ajunsa in stomacal, stimuleaza productia de suc gastric, care ajuta la ameliorarea arsurilor si crampelor abdominale cauzate de o masa copioasa. De asemenea, capsaicina poate distruge bacteria Helicobacter pylori, care cauzeaza grave probleme gastrointestinale.
Alaturi de ardei iute, persoanele care vor sa slabeasca mai repede, pot consuma piper si hrean, doua ingrediente care accelereaza arderile si sunt de asemenea recomandate in dieta.
Daca inca nu esti convins/a ca ardeiul iute aduce beneficii substantiale organismului tau, vezi si alte proprietati ale acestei legume iuti chiar aici.