Aceasta radacina cu gust iute si proprietati nutritive iesite din comun este o planta rezistenta la inghet,
numarandu-se printre primele plante care isi scoate la suprafata frunzele, imediat cum natura se dezgheata.
Benefica in tratarea numeroaselor boli, radacina de hrean are efecte terapeutice de care trebuie sa stii si tu. Chiar daca hreanul trebuie administrat cu prudenta persoanelor care sufera de colon iritabil, folosit sub forma de sirop, vin tonic, salata sicataplasme, acest aliment medicament vindeca sau previne cancerul, infectiile urinare, anemia, migrenele, tusea si bronsita care ne da batai de cap mai ales in sezonul umed.
Vrei sa stii in ce boli este folosit cu succes hreanul? Atunci vezi tot ce trebuie sa stii despre efectele sale terapeurice
Aflata la limita dintre salbatic si domestic, hreanul are proprietati antibacteriene, antiseptice si antifungice de care sigur nu stiai.
Hreanul trebuie consumat zilnic daca vrei sa previi cancerul. Conform studiilor realizate de cercetatorii de la Universitatea Illinois, Statele Unite, s-a constatat ca hreanul, consumat zilnic creste rezistenta
organismului uman la boala canceroasa. Fie ca este folosit pentru a preveni aceasta boala sau pentru a o trata, pacientii cu tumori canceroase, localizate in diferite zone ale corpului au o mai buna vitalitate daca mananca hrean deoarece hreanul incetineste evolutia bolii.
Hreanul proaspat te scapa de infectii urinare si renale. Daca suferi de cistita, infectii ale tractului urinar sau de probleme renale, 50 de grame de hrean proaspat pe zi distruge bacteriile parazite localizate
in aparatul excretor (rinichi, vezica urinara). Tratamentul trebuie urmat minim 3 saptamani pentru rezultate optime impreuna cu alte tratamente naturale, antibiotice sau de sinteza.
Hreanul este bun pentru picioarele umflate. Fie ca retii apa in maini sau in picioare, hreanul este un foarte bun diuretic pentru ca lupta impotriva retentiei de apa acumulata in tesuturi. Pentru a scapa de aceasta problema, este bine sa consumi cateva grame de hrean zilnic, dupa-amiaza.
Hreanul vindeca tusea si bronsita. Pentru tusea de diverse etiologicii se consuma zilnic 5-6 lingurile de sirop de hrean, in timp ce bronsita poate deveni o amintire daca mananci intre 4 si 10 lingurite pe zi de hrean ras, simplu sau asociat cu salata de sfecla.
Vindeca sau previne anemia. Tot in combinatie cu sfecla rosie, hreanul combate anemia. Consuma zilnic 15-20 lingurite de salata de hrean si sfecla si nivelul fierului din organism se va regla de la sine. La randul lor, copiii care consuma hrean ras in combinatie cu mar, sfecla rosie si morcov, circa 1-2 linguri din fiecare ingredient nu va mai avea probleme cu anemia, cu conditia sa manance aceasta salata timp de o luna.
Hreanul este bun si in alte afectiuni, deoarece vindeca polipii uretrali (sucul de hrean), reumatismul, guta, sinuzita, rinita, paralizia faciala si durerile articulare.
Pentru a beneficia de proprietatile acestei legume cu efecte terapeutice miraculoase este indicat sa consulti un medic naturist sau un teraput specialist in medicina alopata. El va stii exact ce sa iti recomande in functie de afectiunea de care suferi.