Obiective turistice in Bucuresti:
Delta Vacaresti este un loc ideal de vizitat, daca esti indragostit de natura. Delta s-a format, paradoxal, ca urmare a lipsei de bani a autoritatilot. Aici, in sectorul 4, trebuia sa fie Lacul Vacaresti, cel care ar fi facut parte din sistemul hidrologic de aparare a Bucurestiului. Liderii comunisti si-au dat, insa, seama ca ar fi costat prea mult aducerea apei din Dambovita si Arges, asa ca au sistat proiectul. Astfel, s-a format Delta Vacaresti, care, azi, e comparata cu Delta Dunarii. Vegetatie, pasari si animale protejate(38 de specii de pasari, vidra, nevastuiaca, soparla de camp, testoasa, stiuca sau rosioara) traiesc in armonie in acest loc. In 2015, s-a infiintat Parcul Natural Vacaresti, astfel ca aria este protejata prin lege.
Muzeul Satului Dimitrie Gusti iti prezinta lumea satului din toate colturile Romaniei. Muzeul situat pe Kisellef reuneste peste 70 gospodarii din toate zonele tarii. Il ptoi vizita de marti pana duminica, intre orelele 9.00-19.00.
Gradina Botanica Dimitrie Brandza este locul unde vei gasi peste 10 000 specii de plante! Nu mai putin de 17 hectare verzi te asteapta in cartierul Cotroceni, zilnic, in intervalul orar 8.00 - 20.00. Serele si muzeul pot fi vizitate in timpul saptamanii intre orele 10-15(luni sunt inchise), iar in weekend de la 9.00 la 13.00.
Foisorul de Foc iti va oferi niste senzatii aparte. Va trebui sa urci 170 trepte in spirala, deci trebuie sa ai conditie fizica. Turnul se aseamana cu un bloc de 10 etaje. Are 42 metri inaltime, asa ca poti vedea de aici cartierele din jur. Foisorul de Foc a fost ridicat in 1890 si trebuia sa fie un turn de apa care sa deserveasca orasul. Rezervorul de apa, insa, nu a fost niciodata umplut, deoarece nu au existat pompe care sa urce apa pana aici. In aceste conditii, Foisorul de Foc a servit ca turn de supraveghere in 1935, apoi, incepand cu anii 60 a devenit Muzeul Pompierilor.
Centrul Vechi te transpune in lumea Bucurestilor de odinioara. Cladirile vechi de pe Blanari, Gabroveni, Lipscani, Covaci sau Selari sunt principalele puncte de atractie ale zonei. Desigur, vechiul este imbinat cu noul, deoarece aici e centrul distractiei din capitala, cu zeci de pub-uri, cluburi sau terase.
Ateneul Roman este o cladire cu adevarat superba. Poate ati auzit celebra expresie Dati un leu pentru Ateneu! Ea are la baza una devar istoric. Oamenii de rand chiar au ajutat la construirea acestui simbol bucurestean. Loteria nationala a scos la vanzare pentru acest eveniment 500 000 bilete, iar bucurestenii s-au implicat. A fost, practic, prima campanie de promovare din istoria Romaniei. Ateneul Roman a fost realizat dupa schitele arhitectului francez Galleron, la indicatiile lui Alexandru Odobescu si din initiativa lui Constantin Esarcu.
Palatul Parlamentului este cea mai mare cladire administrativa din lume, conform Cartii Recordurilor. Uriasa cladire a fost construita in regimul comunist, ca parte a Proiectului Bucuresti, gandit de Ceausescu. Lucrarile au inceput in 1984. 700 arhitecti si 20 000 muncitori au fost implicati in proiect.
Parcul Herastrau(Regele Mihai 1) este considerat cel mai frumos parc din Capitala. Asa ca nu-l rata, intr-o plimbare relaxanta de weekend!
Citeste si: Obiective turistice in Brasov. Locuri incarcate de istorie din inima tarii