Obiective turistice in Timis

Obiective turistice in Timis

Judetul Timis face parte din Regiunea Istorica Banat, fiind un teritoriu de granita cu Ungaria si Serbia. Diversitatea socioculturala asigura zonei un farmec aparte, incepand chiar cu orasul resedinta al judetului, Timisoara sau orasul de pe Bega, asa cum mai e cunoscut.

Obiective turistice in Timis:

Timisoara este unul dintre cele mai frumoase si vechi orase al Romaniee. Aici, circula cu mandrie vorba Banatu-i fruncea! Timisoara este construita pe ruinele unor asezari antice, apoi pe cele ale unor cetati fortificate. In oras, poti vizita diverse obiective precum: Bastionul Maria Therezia, ce face parte din Cetatea Medievala a Timisoarei; cel mai amplu ansamblu de cladiri istorice din tara noastra, a caror arhitectura este influentata de barocul vienez, dar si multe parcuri superbe, ceea ce i-au conferit Timisoarei renumele de Mica Viena, Podul Eiffel, de peste Prut, ce construit de celebrul inginer francez Gustave Eiffel, constructorul Turnului Eiffel din Paris; Salina Susesi , cunoscuta pentru tratamentele bolilor respiratorii.

Castelul Huniade a fost ridicat intre 1443 – 1447, din dorinta lui Ioan de Hunedoara, pe ruinele unui alt castel. Castelul e, azi, sediul Muzeului Banatului.

Statiunea Buzias este renumita pentru izvoarele sale cu ape termale. Aici se pot trata afectiuni cardiovasculare, boli renale, digestive sau ale sistemului nervos, dar si boli respiratorii.

Mlastinile Satchinez/Delta Banatului reprezinta o rezervatie naturala ornitologica . Aceasta se intinde pe o suprafata de 122 hectare. Speciile de pasari protejate de lege care traiesc aici sunt ciocintorsul, piciorongul, starcul si egreta.

Baile Calacea pun la dispozitie turistilor ape termale si minerale bogate in biocarbonate sodice, benefice pentru tratarea bolilor locomotorii, renale si urinale

Muzeul de Istorie, Etnografie şi Arta Plastica din Lugoj cuprinde colectii arheologice, etnografice, memoriale, de arta plastica si de istorie medie. Aici poti vedea o multime de obiecte si documente istorice stranse de pe intreg teritoriul judetului.

Pestera Romanesti are o suprafata de 1450 m, fiind dispusa pe trei nivele. Unele intrari ale pesterii sunt accesibile publicului, altle fiinf destinate strict speologilor. Tot aici, in Sala Liliecilor, traieste o colonie de lilieci.

Pajistea cu narcise din Batesti se intinde pe 20 hectare si e o arie protejata prin lege. Dupa cum spune si denumirea, in acest loc cresc o multime de narcise. Interesant este faptul ca, odata rupta, o narcisa de aici se ofileste in mai putin de 24 ore!

Citeste si: Obiective turistice in Teleorman

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mergem astazi in estul tarii, mai exact in judetul Vaslui, parte a regiunii istorice Moldova. Vasluiul este...
Periplul nostru prin minunata Romanie continua. Azi, ajungem langa Marea Neagra, la granita cu Ucraina, mai exact...
Judetul Teleorman e situat in sudul Romaniei si face parte din regiunea istorica Muntenia. Teleormanul e si...