Condimente si ierburi aromatice care combat cancerul

Condimente si ierburi aromatice care combat cancerul

De-a lungul timpului, oamenii de stiinta au constatat ca exista anumite condimente si ierburi aromatice care combat cancerul.

Iata cateva dintre acestea:

Ghimbirul a fost folosit, inca din cele mai vechi timpul, ca leac babesc pentru tratarea racelii si a constipatiei. Acesta poate fi consumat proaspat, sub forma de pudra sau glasat. Desi gustul ghimbirului difera in functie de starea in care este folosit,  acest ingredient este prezent in multe retete. Mai mult, consumul de produse pe baza de ghimbir poate inlatura senzatia de greata cauzata de medicamentele folosite in tratarea cancerului.  

Rozmarinul este o iarba aromatica mediteraneana, cu frunze in forma de ace, ce constituie o importanta sursa de antioxidanti. Datorita originii sale, acest ingredient este folosit adesea in bucataria mediteraneana, mai ales in cea italiana,pentru aromatizarea supelor, a sosurilor de rosii, a paini si carnii de pui, vita sau miel. Rozmarinul ajuta la detoxifierea organismului si este benefic in problemele legate de schimbarea gustului, indigestie, flatulatie sau alte afectiuni ale sistemului digestiv, daca este consumat de trei ori pe zi, sub forma de ceai.

Turmericul sau curcuma este o iarba aromatica, ce face parte din familia ghimbirului, fiind folosit la aromatizarea curry-urilor si la colorarea acestora in galben. Turmericul contine curcumina, un compus cu proprietati antioxidante si antiinflamatorii, ce impiedica dezvoltarea celulor cancerigene. Suplimentele pe baza de extract de turmeric folosite in tratarea cancerului de colon, de prostata, de san sau de piele sunt inca in faza de experiment, efectele lor nefiind concludente.  

Ardeii iuti contin capsaicina, un calmant natural, care aplicat pe piele elimina o chimicala numita „substanta P’, a carei folosire repetata duce la reducerea durerii in zona respectiva. Insa nu este indicat sa va masati partile dureroase cu ardei iuti, deoarece acestia pot cauza arsuri la nivelul pielii. De aceea este bine sa folositi o crema pe baza de capsaicina, benefica in calmarea durerilor neuropatice survenite in urma operatiilor de cancer. Un alt beneficiu al ardeilor iuti este acela ca ajuta la tratarea indigestiei, daca sunt administrati in cantitati mici.

Usturoiul apartine familiei plantelor sub forma de bulb, Allium, din care mai fac parte si: prazul, ceapa obisnuita, ceapa esalota si ceapa verde. Usturoiul are un continut ridicat de sulf, fiind o sursa importanta de arginina si seleniu, substante benefice organismului. Potrivit studiilor consumul de usturoi reduce aparitua cancerului de stomac, de colon, de esofag, de pancreas si de san, deoarece aceasta planta inhiba infectiile bacteriene si formarea substantelor ce duc la aparitia cancerului, ajutand la repararea ADN-ului si omorand celulele cancerigene. Totodata, usturoiul ajuta la detoxifierea organismului, ajutand la intarirea sistemului imunitar si la scaderea tensiunii arteriale.

Menta a fost folosita inca din antichitate ca digestiv, ajutand la tratarea gazelor, a indigestiei, a crampelor si a diareei, fiind un calmant pentru colonul iritat si un bun medicament in cazul toxiinfectiei alimentare. Menta calmeaza muschii stomacului si imbunatateste fluxul de bila, ajutand procesul de digestie. Daca urmati un tratament pentru cancer si aveti dureri de stomac, este indicat sa consumati ceai de menta, obtinut prin infuzia de frunze proaspete in apa fierbinte. Menta mai este utila in tratarea afectiunilor in gat si calmeaza durerile de afta, aparuta in gura in urma chimioterapiei si a radiatiilor, fiind un element cheie in tratarea cancerului.

Musetelul are proprietati medicinale, fiind folosit din timpuri stravechi pentru tratarea multor boli. Aceasta planta medicinala amelioreaza problemele legate de somn, ceaiul de musetel fiind un somnifer natural eficient. Gargara cu ceai rece de musetel alina durerea aftelor din gura, rezultate in urma chimioterapiei si a terapiei cu radiatii. Ceaiul de musetel mai este benefic in cazul problemelor digestive, cum ar fi crampele stomacale, deoarece relaxeaza contractiile musculare ale intestinelor.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ghimbirul este un condiment folosit in toate partile lumii, fiind un extraordinar remediu naturist si avand o...
Condimentele din comert nu sunt neaparat nesanatoase, insa nu ofera intotdeauna gustul dorit de tine. Din aceasta...
Lumea condimentelor este atat de diversa incat cu greu iti poti da seama daca ai cumparat un...