Cum sa faci condimente de casa

Cum sa faci condimente de casa

Condimentele din comert nu sunt neaparat nesanatoase, insa nu ofera intotdeauna gustul dorit de tine. Din aceasta cauza, ai putea incerca sa faci condimentele la tine acasa. Nu e deloc dificil. Iata 3 retete de condimente pe care cu siguranta le vei pregati in mod repetat!

Condiment din ceapa verde, patrunjel si marar. Ingrediente:

-150 grame de frunze patrunjel;

-150 grame de crengute marar;

-150 grame de ceapa verde.

Condiment din ceapa verde, patrunjel si marar. Mod de preparare:

- toaca ceapa verde marunt;

- usuca verdeturile timp de 3 ore la 55 grade Celsius;

- pune verdeturile intr-un castron si faramiteaza-le cu mainile;

- transfera condimentul borcan cu capac. Poti folosi acest condiment la aproape orice fel de mancare!

Condiment cu ciuperci. Ingrediente:

- 1,5 kilograme de ciuperci(poti alege orice soi doresti)

- 300 grame de ceapa;

- 40 grame de usturoi;

- 50 grame de patrunjel proaspat;

- 500 grame de marar proaspat;

- 50 grame de sare;

- o jumatate de lingurita de nucusoara;

- o lingurita de oregano uscat;

- o lingurita de piper alb.

Condiment cu ciuperci. Mod de preparare:

- pune mararul si patrunjelul pe o tava.

- toaca ceapa in inele subtiri;

- taie usturoiul cat mai subtire;

- taie ciupercile cat mai subtiri;

- usuca ingredintele la 60 grade Celsius. Verdeata are nevoie de 3 ore pentur uscare, ciupercile de 6 ore si jumatate, iar ceapa de 6 ore;

- pune legumele in vasul blenderului, apoi adauga sarea, nucusoara, oregano si piperul alb macinat;

- mixeaza pana obtii un amestec omoen;

- pastraza condiemntul intr-un borcan cu capac. Rezista si doi ani, daca nu e expus la umezeala.

- condimentul e potrrivit pentru supe de pui si alte bucate din carne.

Condiment cu legume. Foloseste legume dupa bunul plac. Noi am ales urmatoarea formula:

- un kilogram kg de ardei gras de diferite culori;

- o bucata de telina;

- 400 grame de ceapa;

- 50 grame de usturoi;

- 300 grame de morcov;

- 400 grame de dovlecel;

- 50 grame de patrunjel;

- 50 grame de marar.

Condimente cu legume. Mod de preparare:

- taie ardeii grasi in cubulete mici;

- taie ceapa in inele subtiri;

- taie telina cat poti de subtire;

- taie morcovul fasii;

- taie dovleceii fasii;

- taie usturoiul in rondele;

- foloseste verdeata in forma initiala;

- pune legumele pe tave uscate la distanta una de alta;

- usuca legumele la 60 grade. Verdeata se va usca timp de 3 ore; ustutoiul in 4 ore; morcovul in 5 ore; telina in 6 ore; ceapa in 6,5 ore; dovlecelul si ardeiul gras in 9,5 ore;

- transfera legumele uscate in bolul blenderului si mixeaza pana veti obtine un amestec omogen;

- pune condimentul intr-un borcan cu capac. Utilizeaza condimentul la prepararea supelor, cu 10-15 minute inainte de final.

Citeste si: Cum sa deosebesti condimentele naturale de falsuri

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Lumea condimentelor este atat de diversa incat cu greu iti poti da seama daca ai cumparat un...
Orice gospodina e multumita atunci cand are la indemana toate ingredientele. Poate fi frustrant sa ai nevoie,...
Ai probleme de digestie pe care nu mai vrei sa le tratezi cu medicamente? Fii tot timpul...