Condiment din ceapa verde, patrunjel si marar. Ingrediente:
-150 grame de frunze patrunjel;
-150 grame de crengute marar;
-150 grame de ceapa verde.
Condiment din ceapa verde, patrunjel si marar. Mod de preparare:
- toaca ceapa verde marunt;
- usuca verdeturile timp de 3 ore la 55 grade Celsius;
- pune verdeturile intr-un castron si faramiteaza-le cu mainile;
- transfera condimentul borcan cu capac. Poti folosi acest condiment la aproape orice fel de mancare!
Condiment cu ciuperci. Ingrediente:
- 1,5 kilograme de ciuperci(poti alege orice soi doresti)
- 300 grame de ceapa;
- 40 grame de usturoi;
- 50 grame de patrunjel proaspat;
- 500 grame de marar proaspat;
- 50 grame de sare;
- o jumatate de lingurita de nucusoara;
- o lingurita de oregano uscat;
- o lingurita de piper alb.
Condiment cu ciuperci. Mod de preparare:
- pune mararul si patrunjelul pe o tava.
- toaca ceapa in inele subtiri;
- taie usturoiul cat mai subtire;
- taie ciupercile cat mai subtiri;
- usuca ingredintele la 60 grade Celsius. Verdeata are nevoie de 3 ore pentur uscare, ciupercile de 6 ore si jumatate, iar ceapa de 6 ore;
- pune legumele in vasul blenderului, apoi adauga sarea, nucusoara, oregano si piperul alb macinat;
- mixeaza pana obtii un amestec omoen;
- pastraza condiemntul intr-un borcan cu capac. Rezista si doi ani, daca nu e expus la umezeala.
- condimentul e potrrivit pentru supe de pui si alte bucate din carne.
Condiment cu legume. Foloseste legume dupa bunul plac. Noi am ales urmatoarea formula:
- un kilogram kg de ardei gras de diferite culori;
- o bucata de telina;
- 400 grame de ceapa;
- 50 grame de usturoi;
- 300 grame de morcov;
- 400 grame de dovlecel;
- 50 grame de patrunjel;
- 50 grame de marar.
Condimente cu legume. Mod de preparare:
- taie ardeii grasi in cubulete mici;
- taie ceapa in inele subtiri;
- taie telina cat poti de subtire;
- taie morcovul fasii;
- taie dovleceii fasii;
- taie usturoiul in rondele;
- foloseste verdeata in forma initiala;
- pune legumele pe tave uscate la distanta una de alta;
- usuca legumele la 60 grade. Verdeata se va usca timp de 3 ore; ustutoiul in 4 ore; morcovul in 5 ore; telina in 6 ore; ceapa in 6,5 ore; dovlecelul si ardeiul gras in 9,5 ore;
- transfera legumele uscate in bolul blenderului si mixeaza pana veti obtine un amestec omogen;
- pune condimentul intr-un borcan cu capac. Utilizeaza condimentul la prepararea supelor, cu 10-15 minute inainte de final.
Citeste si: Cum sa deosebesti condimentele naturale de falsuri