Supa de pasare

Supa de pasare

Supa de pasare se poate obtine dupa preferinte din gaina, pui sau curcan, cu deosebirea ca pasarea tanara fierbe mai repede.

Totusi, daca preferati supa de gaina, aceasta are mai multa tarie, este mai grasa si multi considera ca are un gust mai concentrat, de aceea o prefera.

Ingrediente:

- 1 ½ kg carne,

- 4 litri apa,

- 2 morcovi frumosi,

- o radacina patrunjel,

- ½ radacina telina,

- 2 cepe,

- sare.

Mod de preparare:

1

Se curata pasarea bine, se spala si se transeaza.

2

Se pune la foc mic, intr-o oala descoperita, carnea.

3

Supa trebuie sa fiarba la foc potrivit, in clocote mici; numai astfel sucul va iesi treptat din carne si supa va fi mai limpede.

4

Cand incepe sa dea in clocote, se ia spuma cu o lingura speciala cu gauri si se toarna o lingura de apa rece.

5

Aceasta face sa se mai ridice un rand de spuma la suprafata, care este iarasi inlaturata. Operatia se repeta inca odata.

6

Cand supa nu mai are nici o urma de spuma deasupra, se sterge spuma uscata de pe marginea oalei cu o carpa umeda, dar foarte curata si se adauga sare, mai putina decat se cere, deoarece supa scade la fiert, si se sareaza.

7

Se adauga zarzavatul curatat si spalat. Se pot adauga la supa, o data cu zarzavatul si maruntaiele de pasare. Dupa ce s-au pus toate acestea se acopera oala, pentru ca supa, sa nu scada prea tare, lasand totusi o mica deschizatura si se fierbe la foc potrivit pana este gata.

8

Trebuie sa fiarba neintrerupt cel putin trei ore, insa numai in clocote mici.

9

Cand este gata, se strecoara si numai atunci i se adauga garnitura cu care dorim sa o servim la masa.

Din zeama de supa se poate prepara si un pilaf consistent cu legume sau ciulama ca la mama acasa. Pentru supa de pasare puteti folosi doar tacamul, in timp ce pieptul si copanele pot fi folosite la prepararea felului doi.

Etichete: supa, supa pasare, , zarzavat

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru amatorii de supa, se conserva pentru iarna legume combinate: rosii, radacinoase, dar si alte legume dupa...
Comparativ cu supa de zarzavat din bucataria traditionala romaneaca, supa frantuzeasca de zarzavat foloseste in plus varza,...
Ajiaco este o supa traditionala columbiana, preparata in special in Bogota. Este o mancare bogata si cremoasa,...