Fabricate in diverse modele, manusile se potrivesc fiecarei personalitati in parte.
Iata cum se poarta manusile in timpul nuntii:
Alege lungimea. Manusile sunt scurte, medii sau lungi, iar dimensiunea lor variaza de la incheitura mainii si pana mai sus de cot. Manusile formale sunt masurate prin numarul de butoane astfel:
- Manusile cu un singur buton sunt cele mai scurte si acopera doar incheietura mainii,
- manusile cu 6 butoane se termina chiar sub cot,
- manusile cu 8 butoane ajung pana la cot,
- manusile cu 16 butoane sunt cunoscute sub numele de manusi de opera si se intind pana la partea superioara a bratului.
Reguli de purtare a manusilor. In general, manusile lungi se potrivesc cel mai bine cu rochiile fara maneci sau fara bretele, in timp ce manusile scurte ar trebui sa fie purtate cu rochii care au maneci ceva mai lungi.
De asemenea, manusile scurte sunt ideale pentru nuntile din timpul zilei, iar manusile lungi se preteaza la ceremoniile de seara. Cele mai versatile modele raman in final manusile lungi pana la baza cotului.
Manusile trebuie sa scoata in evidenta rochia de mireasa. Alege o pereche de manusi care completeaza rochia. In acest sens, poti asocia manusile simple cu o rochie fancy sau manusile brodate cu o rochie simpla.
Din punctul de vedere al tesaturilor si al culorilor, daca rochia de mireasa este confectionanta din tul ivory, manusile trebuie sa se potriveasca exact cu nuanta rochiei. Astfel ca pentru rochia alba, purtati manusi albe, iar pentru rochia de culoarea fildesului, purtati, de asemenea, manusi de culoarea fildesului.
Sfat: Daca se poate, cumparati atat rochia, cat si manusile, respectiv voalul miresei de la acelasi magazin. In timp ce multe perechi de manusi formale sunt destul de simple ca stil, exista manusi cu pietre, broderii sau alte detalii care trebuie sa fie apropiate de modelul rochiei.
Ganditi-va la ceremonie. Nu uita de schimbul verighetelor din timpul ceremoniei religioase. Daca alegi sa porti manusi in timpul nuntii, taie cusatura manusii de la partea inferioara a degetului inelar. Acest lucru ii va fi de folos mirelui atunci cand iti va pune pe deget verigheta.
O alternativa mai practica este sa cumperi manusi de mireasa prevazute din fabrica cu aceasta deschizatura. De asemenea, poti renunta la manusi pe durata ceremoniei, desi multe mirese simt ca manusile sunt facute exact pentru uniunea religioasa.
Scoaterea manusilor. Daca porti manusi scurte, le poti scoate in timpul ceremoniei, cu conditia ca manichiura ta sa fie impecabila. Nu la fel de recomandat este sa scoti manusile, daca acestea sunt lungi deoarece lipsa lor distrage atentia si nu arata elegant.
Daca totusi le scoti fara sa tii cont de eticheta, fa-o cat mai discret, in timp ce nimeni nu este cu ochii pe tine.
Eticheta manușilor in timpul receptiei. Renunta la manusi in timp ce mananci si bei la receptie. Le poti pune la loc pentru sedinta foto, dar si cand tai tortul alaturi de alesul inimii tale.
Si domnisoarele de onoare pot purta manusi. Daca alegi sa porti manusi in ziua nuntii, propune si domnisoarelor de onoare sa poarte manusi care sa fie in ton cu tinuta lor. Nu este obligatoriu insa ca manusile domnisoarelor de onoare sa fie in ton cu cele ale miresei.
Traditia manusilor de nunta este in voga si devine tot mai populara, mai ales la curtile regale de pe mapamond sau la nuntile clasice.
Desi lungimea manusilor este un criteriu formal ce completeaza tinuta, astazi, marimea acestor accesorii poate fi aleasa de mireasa, in functie de marimea mainilor, dar si de gusturile ei.