Pe langa beneficiile spirituale, Postul Craciunului este un bun moment de detoxifiere a organismului, care vine perfect inaintea festinului culinar prilejuit de Sarbatoarea Craciunului si de Revelion! In plus, este unul dintre cele mai usor de tinut posturi deoarece in cadrul lui sunt foarte des permise zilele in care se mananca peste!
Mai jos va prezentam o serie de retete pentru postul Craciunului, retete vegetariene de post, dar si retete cu peste!

Amatorii de preparate din peste sa fie pe receptie. Astazi, le prezentam o reteta pe care nu au voie sa o rateze: biban la cuptor cu lamaie si cartofi. Prepararea nu va dura mai mult de o ora.
Ingrediente pentru 2 portii:
- 100 ml de vin alb;
- 4 bibani de mare;
- 4 cartofi;
- 2 lamai;
- 100 ml de ulei;
- 4 lingurite de unt;
-... Mai mult »

Supa crema de morcov cu turta poate suna prea putin atractiv pentru multi dintre romani. In realitate, aceasta supa este o minunatie gustoasa si sanatoasa, pe care iti recomandam sa o prepari cat mai des.
Ingrediente pentru supa:
- un kg de morcovi;
- o ceapa;
- 2 capete de fenicul;
- ulei de masline;
- 2 catei de usturoi;
- 1,5 l de supa de legume;
- 100 ml... Mai mult »

Astazi, iti prezentam o reteta pentru o supa de sezon foarte gustoasa si plina de vitamine: supa crema de sfecla rosie. In plus, minunatia nu e deloc dificil de facut, chiar si un bucatar incepator putand s-o preparare in circa 45 minute. Unul cu experienta, are nevoie de doar jumatate de ora.
Ingrediente:
- o sfecla rosie;
- o telina radacina;
- o ceapa;
- 4 linguri de ulei;
-... Mai mult »

Reteta racoroasa pentru zilele toride de vara, ciorba de cartofi si fasole verde se prepara similar cu ciorba de fasole verde, cu diferenta ca jumatate din cantitatea de fasole este inlocuita cu cartofi.
Mod de preparare:
Se fierb intr-o oala cu apa morcovul, patrunjelul si o ceapa.
Se adauga fasolea grasa taiata in bucati si la urma cartofii curatati, taiati in cuburi, si sare.
Se... Mai mult »

O reteta de iarna perfecta pentru vegetarieni este mancarea de varza cu masline.
Ingrediente:
- o varza mare, - 3 linguri de ulei, - 150 grame masline, - o lingurita boia de ardei.
Mod de preparare:
Daca varza murata este prea acra, se spala intai in apa.
Se scurge bine si se taie ca fideaua.
Se rumenesc in ulei doua cepe taiate marunt, se adauga... Mai mult »

Iarna, cand se pune varza la murat, gospodinele obisnuiesc sa prepare mai des varza acra calita.
Iata o reteta de varza pe care o poti incerca si tu:
Ingrediente:
- o varza mare, - 3 linguri de untura sau ulei, - 10 boabe de piper.
Mod de preparare:
Daca varza murata este prea sarata se spala intai in apa.
Se scurge bine de apa si se taie... Mai mult »

O mancare de legume delicioasa pentru vegetarieni sau pentru o zi de post este prazul cu masline.
Ingrediente:
- o legatura buna de praz, - 150 grame masline, - 3 Iinguri de ulei, - o lingurita de faina, - o lingura de bulion, - o lingurita de otet, - sare.
Mod de preparare:
Se curata prazul, se taie bucati si se oparesc cu apa cu sare.
Se... Mai mult »

Pentru aceasta reteta se aleg ciuperci, hribi sau manatarci.
Sarmalele cu orez se pot face din varza acra sau din varza dulce.
Ingrediente:
- o varza mare, - 2 cepe, - o ceasca orez, - sare, piper, - o lingurita de verdeata tocata marunt, - o lingurita de boia, - bulion, - 3 linguri de ulei, - 3 linguri de hribi.
Mod de preparare:
Varza acra se... Mai mult »

Aceasta reteta de post este deosebit de gustoasa daca stii sa o prepari ca la carte.
Ingrediente:
- 6 vinete mijlocii, - 1/2 ceasca orez, - 500 grame rosii, - o ceapa, - un catel de usturoi, - o lingurita de zahar, - sare, piper, - 2 linguri de ulei, - o lingura de pesmet.
Mod de preparare:
Se aleg vinete potrivit de mari. Dupa ce s-a taiat capatul... Mai mult »

O alternativa la clasicii ardei umpluti cu orez sunt ardeii umpluti cu arpacas.
Ingrediente:
- 12 ardei,- 2 cepe, - un arpacas, - 2 linguri ulei, - o lingurita verdeata, - sare, piper.
Pentru sos:
- miezul de la rosii, - o ceapa, - o lingura ulei, - o lingurita faina, - o lingurita zahar, - sare.
Mod de preparare:
Se spala ardeii, se scoate capacul in... Mai mult »

O mancare de legume consistenta este cobinatia reusita de vinete cu rosii si ardei.
Aceasta mancare de vara este usoara, de aceea poate fi consumata la cina.
Ingrediente:
- 2 - 3 vinete mijlocii, - 1 kg rosii, - 2 cepe, - 6 ardei grasi, - 2 - 3 catei de usturoi, - 2 - 3 linguri de ulei, - marar, - patrunjel, - sare, piper.
Mod de preparare:
... Mai mult »

Aceasta este o reteta minunata de supa Minestrone, gustoasa si sanatoasa, plina de legume.
Ingrediente
Fierbeti impreuna sub presiune urmatoarele:
- 1 rosie mar
- 1 ½ bucata de dovleac alb
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 cartof mic
- 3 cani cu apa
Taiati Julienne:
- 1 morcov
- 1 gogosar
- 1 fir de ceapa verde
- 2 frunze de varza
Alte ingrediente:
- 1... Mai mult »