Reteta: Vinete impanate cu sos

  Reteta: Vinete impanate cu sos

O reteta cu legume diverse foarte apetisanta sunt vinetele impanate

Ingrediente:

- 6 vinete potrivite,
- 4 cepe,
- un morcov,
- un patrunjel,
- 1/2 telina, 1 ardei gras, 1/2 varza, 6 catei de usturoi, frunze si cozi de telina, 2 linguri de ulei.

Pentru sos:

- 2 linguri de bulion sau 300 grame rosii,
- o lingurita de faina,
- o lingura de ulei,
- o lingurita de zahar,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se aleg vinete proaspete, mai mici.

2

Se taie capatul dinspre coada, apoi cu un cutit mic se fac patru despicaturi in lungime, fara a patrunde prea adanc.

3

Se tin circa 10 minute in apa clocotita.

4

Se scot, se sareaza, se asaza una langa alta pe un fund de lemn, iar deasupra se pune alt fund cu greutati pe el.

5

Se lasa astfel la teasc o jumatate de ora, sa se scurga si sa iasa amareala din ele. Intre timp se taie ceapa pestisori si se rumeneste in ulei.

6

Se taie ca fideaua tot zarzavatul si se prajeste de asemenea in ulei.

7

Cand zarzavatul s-a inmuiat, se umplu vinetele prin despicaturi, adaugand si cate un fir de usturoi, se leaga cu frunze de telina oparite si se asaza intr-o cratita.

8

Daca mai ramane zarzavat, se pot umple si cativa ardei grasi, care se asaza printre vinete.

9

Se face un sos din putin ulei, bulion sau cateva rosii date prin sita, sare, piper, o lingurita de zahar si faina.

10

Se toarna sosul in cratita si se lasa sa fiarba inabusit, la foc potrivit, o jumatate de ora.

Mod de servire:

Mancarea de vinete impanate cu sos se serveste rece.

Etichete: vinete, vinete impanate, sos

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca ai preparat pana acum legume in stil grecesc, incearca si o reteta cu vinete portugheze. Ingrediente:-...
Vinetele cu branza la cuptor pot fi servite la dejun sau la cina, ca aperitiv. Ingrediente: -...
Ideala pentru persoanele cu stomacul sensibil, salata de ardei copti este un fel de mancare apreciat in...