1. Cartofi. Leguma de baza in multe dintre retetele gospodinelor, cartoful se poate curata usor si foarte rapid.
Ce trebuie sa faci:
- cresteaza coaja cartofilor pe toata lungimea lor.
- pune cartofii intr-un vas cu apa clocotita.
- dupa 20 secunde scoate cartofi si introdu-i in apa rece.
- scoate-i si bucura-te: coaja se va desprinde fara niciun efort.
2. Ceapa iti da de furca din cauza alinazei care irita ochii. Daca aplici, insa, urmatoarea metoda, lacrimile nu vor mai aparea.
Ce trebuie sa faci:
- taie ceapa pe verticala in jumatate si incalzeste-o intr-o tigaie de teflon cateva minute, cu partea umeda in jos.
- poarta ochelari de soare cand o toci si nu vei mai plange. petru ca mirosul sa nu se impregneze in pielea mainilor, foloseste manusi sterile de cauciuc.
3. Citricele
- portocale - cresteaza portocala complet pe orizontala si rasuceste ambele emisfere de coaja in sens invers una fata de alta. Daca nu ai ciupit pulpa, coaja se va desface lejer, in doua capace egale.
- grepfrut - taie capacele de sus si jos, apoi curata coaja groasa a fructului la fel cum procedezi in cazul unui cartof.
4. Oua fierte
- curata numai capetele oului fiert. Ai grija sa tii in jos partea cu deschizatura mai mare.
- sufla prin gaura mica de sus si oul va iesi din coaja, repede si fara ca albusul sa fie deteriorat.