Gogosi din branza dulce de vaci. Ingrediente pentru doua portii:
- 200 grame de branza dulce de vaci;
- 3 oua;
- un sfert de lingurita de sare;
- 150 grame de faina;
- 2 linguri de zahar;
- 8 grame de zahar vanilat(2 plicuri mici);
- 10 grame de praf de copt;
- 2 linguri de smantana fermentata(daca va fi nevoie);
- ulei rafinat de floarea-soarelui(cam 200 mililitri pentru prajit).
Gogosi din branza dulce de vaci. Mod de preparare:
- varsa branza intr-un castron adanc.
- adauga sarea, zaharul tos, zaharul vanilat si ouale in castron;
- amesteca ingredientele;
- paseaza amestecul la blender pana devine omogen;
- adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt.
- amesteca bine compozitia. Aluatul ar trebui sa fie moale si lipicios. Daca aluatul e prea gros, adaua smantana fermentata si amesteca din nou;
- pune ulei din belsug intr-o cratita mica;
- incinge uleiul;
- adauga aluat in uleiul incins folosind o lingurita
- da focul mic si prajeste bine gogosile. Cand se rumenesc, sunt gata!
- scoate gogosile pe o farfurie tapetata cu prosoape de hartie. Astfel, vei elimina surplsul de ulei!
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci GOGOSI BANATENE