Cum sa indepartezi MARKERUL PERMANENT de pe orice suprafata

Cum sa indepartezi MARKERUL PERMANENT de pe orice suprafata

Markerul permanent este din ce in ce mai folosit in scolile din Romania in detrimentul clasicei crete. Avantajul consta in igiena sporita. Profesorii si elevii nu mai inghit praful acela inecacios. La capitolul, neajunsuri avem curatarea dificila, mai ales daca markerul este lasat pe suprafata respectiva pentru un timp indelungat.

De altfel, markerul permanent este folosit oriunde e nevoie de scriere: in cadrul firmelor, in spitale si chiar acasa, unde acest obiect pot ajunge pe mana copilului, iar integritatea peretilor si a altor suprafete nu mai e deloc o constanta...

Asadar, folosesti marker permanent si nu stii cum sa-l indepartezi? Ti-au mazgalit copiii diverse suprafete cu acest tip de marker? Nu te ingrijora si urmeaza sfaturile de mai jos:

1. Tabla de scris, tapiterie, haine. In aceste situatii, foloseste alcool sanitar, solutii de curatat geamurile pe baza de alcool sau acetona. In cazul hainelor, foloseste acetona doar pe cele albe, pentru ca decoloreaza. Utilizeaza solutiile de curatat in cantitati mici pentru a nu intinde petele de marker si curata cu betisoare de urechi.

2. Perete. Orice perete alb reprezinta o tentatie de creatie pentru cel mic. Desenele pot aparea cand te astepti mai putin....In aceste situatii, curata suprafata fie cu fixative, fie cu pasta de dinti in functie de culoarea zugravelii. De asemenea, poti folosi zeama de lamaie pentru a tampona usor desenele cu o laveta curata, de preferat de culoare alba.

3. Lemn, parchet, mobila. Utilizeaza pasta de dinti obisnuita (nu sub forma de gel), alcool sanitar alb sau unt de arahide. Sterge petele incet cu aceste solutii pana cand dispare orice urma. Indicat ar fi sa le testezi inainte pe o portiune foarte mica, sa te asiguri ca nu distrugi luciul sau nuanta lemnului.

4. Covoare. In acest caz, folosetse alcool santiar sau fixativ. Atentie: curata petele treptat cu o cantitate mica de alcool, pentru a nu afecta culoarea fibrelor.

5. Monitoare, telefoane, tablete. In aceasta situatie trebuie sa fii foarte atent. Astfel de suprafete nu se curata cu orice. Incearca, mai intai, servetelele umede pentru bebelusi. Daca nu functioneaza, incearca pasta de dinti. Intinde-o peste pete si las-o sa actioneze cateva minute, apoi sterge usor cu o laveta fina din microfibra inmuiata in apa.

6. Sticla. Amesteca pasta de dinti alba cu praf de copt. Daca sticla nu este tratata cu alte solutii, asa cum sunt, spre exemplu, lentilele ochelarilor sau nu este colorata, mai poti utiliza si acetona.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Puricii sunt mereu o amenintare pentru gospodaria ta, mai ales in sezonul cald si cu un plus...
Designul interior nu reprezinta doar o chestiune de estetica, ci si de sanatate si bunastare. Azi, iti...