Utilizari atipice ale berii:
1. Lustru pentru vasele din metal. Torni putina bere pe vasul caruia vrei sa ii dai stralucire si stergi cu o carpa.
2. Spala-te cu bere pe cap. Poti sa te speli cu bere, dupa ce folosesti sampon. E ca o clatire, practic. Parul va prinde volum si mai multa stralucire. Sigur, dupa asta, clateste bine cu apa, pentru a nu ramane mirosul de bere in podoaba capilara!
3. Indeparteaza petele. Toarna putina bere peste o pata de cafea, las-o sa patrunda in tesatura si apoi freaca in acel loc cu putina apa si detergent. Pata va iesi negresit!
4. Foloseste berea in gradina. Zaharurile din compozitia berii vor hrani plantele. Toarna putina bere la radacina.
Citeste si: Berea, alcool si aliment. Cinci actiuni benefice ale berii
5. Inlatura rugina. Berea indeparteaza rugina, in special de pe suruburile blocate. Aciditatea specifica berii te vor ajuta sa desfaci surubul buclucas. Toarna bere pe rugina si asteapta maximum o jumatate de ora. Apoi, desfa surubul. Ar trebui sa n-ai probleme!
6. Foloseste berea la gatit. Poti marina carnea cu bere, inainte de a o prepara. Aroma carnii va ramane, in comparatie cu procesul de marinare cu otet sau vin. Lasa carnea la macerat in bere peste noapte. Apoi, arunca lichidul ramas.
7. Te scapa de durerea de stomac. Ai o durere insuportabila de stomac? Bea un pahar de bere. Nu e demonstrat stiintific, insa multi medici sustin ca berea e ca un pansament pentru stomac, daca o consumi moderat.
8. Fa clatite cu bere. Clatitele vor iesi mai pufoase, daca pui in compozitia lor bere in loc de lapte sau de apa.