Pui cu miere si smochine. Ingrediente:
- un kg de pulpe de pui (sau un pui intreg taiat bucati);
- 2 cepe mari, tocate fin;
- 3 catei de usturoi, maruntiti;
- 2 linguri de ulei de masline;
- o lingurita de scortisoara;
- o lingurita de ghimbir pudra;
- o lingurita de curcuma;
- o jumatate de lingurita de sofran/turmeric;
- o lingurita de chimion macinat;
- sare, dupa gust;
- piper, dupa gust;
- o lingura de miere;
- 200 g de smochine uscate (sau proaspete);
- 500 ml supa de pui (sau apa);
- o mana de migdale prajite (optional)
- o legatura de coriandru sau patrunjel proaspat, tocat.
Pui cu miere si smochine. Mod de preparare:
- incinge uleiul de masline intr-o tigaie adanca sau intr-un tajine.
- adauga bucatile de pui si rumeneste-le pe toate partile, apoi scoate-le pe o farfurie.
- caleste ceapa si usturoiul, in aceeasi tigaie, pana devin translucide.
- adauga scortisoara, ghimbirul, curcuma, sofranul si chimionul, amestecand bine.
- muta puiul inapoi in tigaie si toarna supa de pui peste el.
- acopera si lasa sa fiarba la foc mic timp de 45 de minute, pana cand carnea este frageda.
- dupa 30 de minute de fierbere, adauga smochinele si mierea, amestecand usor.
- gateste inca 10-15 minute, pana cand sosul se ingroasa si smochinele se inmoaie.
- presara coriandru/patrunjel proaspat si migdalele prajite deasupra.
- serveste alaturi de couscous sau paine marocana.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Papricas de pui cu galuste