Carne de pui - semne clare de alterare:
- miros neplacut. Daca puiul miroase acru, putred sau ca amoniacul, este alterat cu siguranta. Carnea proaspata are un miros neutru sau foarte slab.
- textura vascoasa sau lipicioasa. Simti o pelicula lipicioasa sau alunecoasa pe suprafata carnii? In acest caz, e clar ca bacteriile s-au inmultit.
- culoare modificata. Carnea de pui proaspata este rozalie. Daca devine gri, verde sau prezinta pete intunecate, trebuie aruncata.
- prezenta mucusului sau a unui strat gelatinos. Acest aspect indica degradarea carnii si dezvoltarea microorganismelor periculoase.
- data de expirare. Chiar daca puiul pare in regula, daca termenul de valabilitata e depasit, te sfatuim sa nu risti. Gateste carnea pisicii(cainii pot face eczeme de la carnea de pasare).
- miros ciudat dupa gatire. Daca, dupa preparare, carnea are un gust sau un miros neplacut, nu o manca! In primul rand, o vei consuma cu scarba, iar in al doilea rand, risti sa te imbolnavesti.
Citeste si: Nu mai arunca alimentele expirate! Iata care sunt explicatiile