Cum sa verifici carnea de pui. Acestea sunt semne clare de alterare

Cum sa verifici carnea de pui. Acestea sunt semne clare de alterare

Carnea de pui este una dintre cele mai consumate carnuri la nivel mondial! Si in Romania este la mare cautare, chiar daca pasarea nu este neaparat asociata vreunei sarbatori majore. Mancam, asadar, multa carne de pui. Stim, insa, ce cumparam si ce consumam? Daca si tu te intrebi, hai sa gasim raspunsul impreuna. Iata cateva metode de a testa carnea de pui.

Carne de pui - semne clare de alterare:

- miros neplacut. Daca puiul miroase acru, putred sau ca amoniacul, este alterat cu siguranta. Carnea proaspata are un miros neutru sau foarte slab.

- textura vascoasa sau lipicioasa. Simti o pelicula lipicioasa sau alunecoasa pe suprafata carnii? In acest caz, e clar ca bacteriile s-au inmultit.

- culoare modificata. Carnea de pui proaspata este rozalie. Daca devine gri, verde sau prezinta pete intunecate, trebuie aruncata.

- prezenta mucusului sau a unui strat gelatinos. Acest aspect indica degradarea carnii si dezvoltarea microorganismelor periculoase.

- data de expirare. Chiar daca puiul pare in regula, daca termenul de valabilitata e depasit, te sfatuim sa nu risti. Gateste carnea pisicii(cainii pot face eczeme de la carnea de pasare).

- miros ciudat dupa gatire. Daca, dupa preparare, carnea are un gust sau un miros neplacut, nu o manca! In primul rand, o vei consuma cu scarba, iar in al doilea rand, risti sa te imbolnavesti.

Citeste si: Nu mai arunca alimentele expirate! Iata care sunt explicatiile

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Tocanita marocana cu pui este speciala, datorita aromelor puternice pe care le reuneste. Se prepara relativ repede...
Carnea de pui fiarta impreuna cu zarzavat de supa si asezonata cu sos alb constituie o mancare...
Pentru a fi mai gustos, inainte de fierbere, puiul se inabusa in ulei, la fel ca si...