Ginamay. Ingrediente:
- 500 grame de carne de porc tocata marunt (se poate folosi si carne de vita).
- o ceapa medie, tocata.
- 4 catei de usturoi, maruntiti.
- 2 rosii mari, tocate.
- 2 linguri de sos de soia (toyo).
- o lingura de sos de stridii (optional).
- o lingurita de zahar.
- o cana de mazare verde (proaspata/congelata).
- un morcov mic, taiat cubulete.
- un cartof mic, taiat cubulete (optional).
- o jumatate de cana de apa/supa de pui.
- o frunza de dafin.
- o lingurita de piper negru macinat.
- sare, dupa gust.
- 2 linguri de ulei.
Ginamay. Mod de preparare:
- soteaza aromele. Intr-o tigaie adanca sau wok, incalzeste uleiul si caleste ceapa si usturoiul pana devin aurii.
- adauga carnea. Pune carnea tocata si gateste la foc mediu, amestecand constant pana isi schimba culoarea si incepe sa elimine grasime.
- adauga rosiile. Amesteca rosiile tocate si gateste pana se inmoaie si formeaza un sos usor.
- condimenteaza. Adauga sosul de soia, sosul de stridii (daca folosesti), zaharul, piperul si frunza de dafin.
- amesteca bine.
- adauga apa sau supa si lasa sa fiarba la foc mic cam 15 minute, pana cand carnea este frageda si aromele s-au combinat.
- adauga morcovii si cartofii (daca folosesti) si mai gateste 5 minute.
- adauga mazarea si mai lasa pe foc 2-3 minute, pana cand legumele sunt gatite, dar isi pastreaza textura.
- gusta si mai adauga sare, daca simti nevoia.
- opreste focul si lasa mancarea sa se odihneasca 5 minute inainte de servire.
- serveste ginamay fierbinte, cu orez alb aburit.
- decoreaza gunamay, daca doresti, cu ceapa verde tocata sau ardei iute feliat pentru un plus de aroma.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Topul celor mai tari mancaruri traditionale din India