In 1864 a fost publicata intr-o carte o reteta asemanatoare. De atunci si pana astazi acest fel de mancare a reprezentat un adevarat succes, datorita savorii deosebite.
Ingrediente pentru 2 portii:
- 2 pulpe de pui, taiate in jumatati;
- 200 grame de cartofi noi;
- 90 grame de bacon afumat;
- 100 grame de ciuperci Champignon;
- 5 hasme sau salote (cepe frantuzesti);
- 400 mililitri de vin rosu;
- 350 mililitri de supa de pui;
- o foaie de dafin;
- o crenguta de rozmarin;
- 2 crengute de cimbru;
- o lingura de pasta de tomate;
- o lingura de amidon de porumb;
- o lingura de unt;
- sare;
- piper;
Mod de preparare:
- taie baconul in fasii subtiri.
- curata si taie ciupercile in jumatati.
- taie cepele in sferturi si cartofii cuburi.
- topeste untul intr-o cratita si soteaza baconul, ciupercile, ceapa si cartofii.
- condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, si amesteca. Scoate-le si da-le deoparte.
- sareaza pulpele de pui si prajeste-le in aceeasi tigaie.
- cand carnea s-a rumenit pe ambele parti, adauga pasta de tomate si soteaza-le impreuna.
- toarna jumatate din cantitatea de vin rosu, amesteca si fierbe totul pentru 7 minute, pana se evapora alcoolul.
- apoi, pune, din nou, legumele in cratita.
- toarna restul de vin si supa de pui.
- adauga foaia de dafin, cimbrul si rozmarinul si lasa la foc mediu pentru jumatate de ora, acoperind vasul cu un capac.
- ingroasa sosul cu amidonul de porumb. A
- adauga sare si piper, dupa gust.
Serveste imediat. Pofta buna!