Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Puiul Szechuan (sau Sichuan) este o reteta chinezeasca traditionala recunoscuta pentru aroma si iuteala sa ce se prepara repede si foarte usor.
Puiul Szechuan (sau Sichuan) este o reteta chinezeasca traditionala recunoscuta pentru aroma si iuteala sa ce se prepara repede si foarte usor.
Iata care sunt ingredientele necesare pentru a face pui Szechuan cu mango:
- un pui dezosat si fara piele
- un ou
- un mango proaspat
- amidon de porumb
- sare si piper dupa gust
- usturoi, ghimbir,piper verde
- o lingura de sos hoisin
- 2 linguri de otet de orez
- 2 linguri de sos de soia
- o lingura de ulei de susan
- o lingura de miere
- coriandru si praz verde
- 3-5 bucati de ardei iute
Cum se procedeaza?
Se separa albusul de galbenus, iar albusul se pune intr-un bol cu sare si piper.
Taiatati puiul in felii de cca 1 cm pe care apoi le dam prin albus, peste care presaram putin amidon dupa care se da de-o parte.
Maruntiti usturoiul, ghimbirul, ardeiul iute (cateva bucati de ardei iute se taie felii mai mari de cca 1 cm).
Se decojeste mango si se inlatura samburele; fructul se taie felii de cam 2 cm grosime.
Sosul se prepara intr-un bol mai mic in care se pune o lingura de sos hoisin, 2 linguri de otet de orez, 2 linguri de sos de soia, o lingura de ulei de susan si o lingura de miere.
Incalziti wok-ul sau, daca nu aveti, puteti folosi o tigaie mai mare in care se pun 2 linguri de ulei care se lasa sa se incinga bine. Cand se incinge uleiul se pune putin ardei maruntit si apoi repede se adauga usturoiul, ghimbirul si restul de ardei felii.
Se pune puiul si se prajeste cca 2 minute dupa care se adauga mango-ul si prazul si se prajeste pana prazul devine alb.
La final se pune sosul si se lasa sa fiarba pana se ingroasa. Se ia dupa foc si se pune intr-un bol de servire. Peste, se pune de obicei, praz taiat si coriandru si se serveste alaturi de orez.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.