Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

De origine maghiara, papricasul de pui cu galuste din faina este apreciat tot mai des si de gurmanzii din tara noastra.

Ingrediente:

- 2 pui mijlocii,
- 2 cepe,
- o lingura de untura,
- o lingurita de faina,
- o lingurita de paprica.

Mod de preparare:

1

Se taie puiul bucati, se rumeneste intr-o tigaie cu putina untura.

2

Se prajeste separat in untura ceapa rasa, se adauga faina si o lingurita de paprica sau boia de ardei.

3

Se stinge cu o ceasca de apa.

4

Se face un sos potrivit de gros, in care se asaza bucatile rumenite de pui.

5

Se da la cuptor o jumatate de ora. Se serveste cu galuste de faina.

6

Se freaca o lingura de unt sau de untura cu un ou, faina, putina apa si sare.

7

Se amesteca totul bine. Se ia cu lingurita din pasta si se da drumul galustelor in apa clocotita.

8

Se tin sa fiarba 10 minute. Se scurg si se pun in mancare.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O reteta cu tenta ungureasca este papricasul de vitel care se obtine din carne de manzat, legume...
Carnea de porc ramane in topul preferintelor romanilor. Sunt nenumarate retete care contin acest tip de carne,...
Daca cei mai multi dintre noi pregatesc un papricas din carne pasare, de vita sau de porc,...