Papricas de vitel

Papricas de vitel

O reteta cu tenta ungureasca este papricasul de vitel care se obtine din carne de manzat, legume si galuste.

Ingrediente:

- 1 kg carne,
- 3 cepe mijlocii,
- 2 ardei grasi,
- 1 lingurita de faina,
- 1 lingurita boia de ardei,
- 1/2 lingura de bulion,
- 2 linguri de untura,
- sare.

Pentru galuste:

- 1 lingura de unt sau untura,
- 1 ou,
- 2 linguri de faina,
- 1 lingura de apa,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se taie carnea de vitel in bucati potrivite.

2

Se inabusa intr-o cratita cu putina untura la care se adauga  si ceapa taiata felii subtiri.

3

Cand ceapa s-a ingalbenit, se adauga boia de ardei, bulionul subtiat cu apa si cei doi ardei grasi.

4

Se pune zeama de carne sau apa, atat cat sa acopere carnea.

5

Se da la cuptor sa fiarba acoperit.

6

In acest timp se prepara galustele de faina  dintr-un amestec format dintr-o lingura de unt sau de untura, un ou, faina, putina apa si sare.

7

Se amesteca totul bine.

8

Se ia cu lingurita din compozitia de galuste  si se toarna treptat in apa clocotita. Se tin sa fiarba 10 minute.

Papricasul de vita se serveste cald cu verdeata tocata marunt.

Etichete: papricas, vita, galuste, carne

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

De origine maghiara, papricasul de pui cu galuste din faina este apreciat tot mai des si de...
Daca cei mai multi dintre noi pregatesc un papricas din carne pasare, de vita sau de porc,...
O mancare savuroasa pe baza de carne este rasolul de vita cu sos de vin si garnitura...