Daca cei mai multi dintre noi pregatesc un papricas din carne pasare, de vita sau de porc, la fel de gustos este si papricasul de iepure, cu conditia sa marinati carnea inainte de a o prepara ca sa fie frageda.
Ingrediente:
- un iepure,
- o lingura de untura,
- 3 cepe mari,
- 100 g slanina,
- 2 cesti zeama de carne,
- o lingurita de boia,
- o lingura de bulion, sare.
Mod de preparare:
1
Se pregateste iepurele, se taie bucati, se pune la marinat.
2
Iepurele este pus intr-un castron de pamant cu o marinata fiarta, pregatita dintr-o ceasca de otet, slabit cu putina apa daca este tare, o lingura de ulei, cateva felii foarte subtiri de morcov si de ceapa, cateva fire de patrunjel, de cimbru, doua foi de dafin sfaramate, sare, piper.
3
Mirodeniile si zarzavatul sant puse deasupra, iar iepurele trebuie udat des cu marinata.
4
Se tine asa cel putin cateva ceasuri; iarna poate sta si doua zile, avand grija sa intoarcem carnea din cand in cand, pe o parte si pe alta.
5
Se prajeste usor intr-o tigaie, in untura, ceapa taiata felii si slanina fiarta, taiata in bucatele de 1 cm.
6
Se scurge bine iepurele din marinata, se pun bucatile in cratita, se lasa sa se rumeneasca.
7
Se adauga apoi cate putina apa sau zeama de carne, o Iingurita de boia de ardei si o lingura de bulion, subtiate cu zeama de la marinata, trecuta prin sita. Se potriveste gustul sarat.
8
Se lasa sa fiarba o ora si jumatate pana ce carnea devine frageda.