Cum poate fi tratata cefaleea

Cum poate fi tratata cefaleea

Cefaleea sau durerea de cap datorata starilor de tensiune se numara printre cele mai comune tipuri de dureri de cap, manifestandu-se in general la nivelul tamplelor si avand ca si potentiale cauze: stresul, depresia, anxietatea sau traumele. Iata cum poate fi tratata cefaleea:

1. Cu medicamente sau ajutor specializat

Calmantele fara prescriptie medicala pot fi de folos in tratarea cefaleei, atata timp cat le administrati comform indicatiilor din cutie.

Exista calmante mai puternice, prescrise doar de catre un medic specialist, care trateaza durerile de cap cauzate de tensiune.

Acupunctura este un alt remediu impotriva cefaleei, atata timp cat este practicata de catre un specialist.

Apelati la ajutorul unui kinetoterapeut, care va poate scapa de durerile de cap cronice, cauzate de starile de tensiune, printr-un masaj special la nivelul coloanei vertebrale.

Nu in ultimul rand, luati in calcul posibilitatea ca oboseala ochilor sa provoace cefaleea. Asadar, mergeti la un control oftalmologic, pentru a depista cauza exacta a durerilor de cap.

2. Cu ajutorul unor remedii naturiste

Odihniti-va intr-o camera linistita si intunecata. Stresul este una din cauzele principale ale durerilor de cap, iar persoanele care sufera de cefalee sunt sensibile la sunete si la lumina. Este indicat ca atunci cand experimentati acest tip de durere, sa va intindeti, sa inchideti ochii si sa va relaxati spatele, gatul si umerii.

Faceti exercitii de respiratie, inspirand adanc, tinand aerul in piept cateva secunde si expirand usor. Astfel va veti relaxa si veti reduce nivelul de stres din corp si mai ales de la nivelul capului.

Aplicati comprese reci sau calde pe cap, deoarece acestea calmeaza tensiunea musculara de la nivelul gatului si a capului.

Aplicati ulei de menta pe tample, pe frunte si la baza maxilarului, deoarece acest tip de ulei calmeaza durerile.

Consumati apa sau ceai de plante cand simtiti tensiunea acumulandu-se la nivelul capului.

Masati-va fata, capul si mainile, cu ajutorul varfurilor degetelor, folosind miscari usoare.

3. Facand mici schimbari in stilul de viata

Faceti sport in mod regulat, deoarece exercitiile fizice ajuta la detensionarea organismului si elibereaza endorfine in creier, care ajuta la tratarea durerilor de orice tip.

Lipiti-va spatele de un perete, tinand barbia si privirea inaintea. O buna postura ajuta la detensionarea musculaturii si calmeaza durerile de cap.

Evitati alimentele care contin glutamat monosodic si cofeina, precum si alte alimente ce pot cauza dureri decap, cum ar fi: ciocolata, branza, vinul rosu, branza invechita, pestele afumat, ficatul de pui, nucile, untul de arahide, avocado, bananele, citricele, ceapa, produsele lactate, bacon-ul, salamul, alimentele fermentate si muraturile.

Dormiti cel putin 8 ore pe noapte, pentru a va elibera creierul si corpul de anxietate si stres, doua dintre cauzele principale ale cefaleei.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cefaleea cervicogena, cunoscuta in popor ca durere de ceafa, reprezinta un tip secundar de durere, cauzata, in...
Citeste prospectul medicamentului Secatoxin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Cefalee vasculara,...
Citeste prospectul medicamentului Saridon si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Algii: cefalee,...