Cum sa prepari lichior de macese

Cum sa prepari lichior de macese

Macesele sunt un adevarat izvor de sanatate, proprietatile lor antidiabetice, hepatoprotectoare si vitaminizante fiind recunoscute. Astazi, iti prezentam reteta pentru lichiorul de macese, una dintre cele mai placute forme in care pot fi consumate aceste fructe miraculoase.

Lichior de macese. Ai nevoie de:

- un litru de pulpa de fruct;

- un kilogram de zahar;

- 3 litri de alcool.

Lichior de macese. Ce trebuie sa faci:

- pune pulpa la macerat cu zaharul;

- lasa amestecul pana ce se formeaza sucul;

- adauga alcoolul;

- trage lichiorul in sticle si pastreaza-l intr-un loc cald pentru o perioada de 14-28 zile, scuturand sticlele de cateva ori in fiecare zi.

- poti consuma lichiorul de macese simplu sau diluat cu apa.

De ce sa consumi macese?

- au rol hepatoprotector, vitaminizant si antidiabetic.

- regleaza tulburarile de circulatie periferica.

- ajuta la detoxifierea organismului.

- au efect anticataral(catar – inflamatie acuta sau cronica a mucoasei unui organ), colagog(care favorizeaza evacuarea bilei in duoden) , diuretic, vermifug, de combatere a asteniei , antiinflamator, de accelere a producerii de globule rosii, de reglare a metabolismului calciului si de stimulare a fixarii lui in oase.

- se folosesc in tratarea gutei, bolilor de rinichi, bolilor de vezica si a reumatismului.

- actioneaza impotriva racelii si gripei,

- combat stresul si alergiile.

E recomandat consumul de macese(in orice forma) mai ales la schimbarile de anotimp, cand temperaturile fluctueaza, iar corpul devine mai sensibil.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Azi iti propunem o reteta de vin mai putina cunoscuta in Romania. Ne referim la vinul de...
Apa alcalina este apa cu un pH mai mare de 7, ceea ce inseamna ca e mai...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare