Lichior de macese. Ai nevoie de:
- un litru de pulpa de fruct;
- un kilogram de zahar;
- 3 litri de alcool.
Lichior de macese. Ce trebuie sa faci:
- pune pulpa la macerat cu zaharul;
- lasa amestecul pana ce se formeaza sucul;
- adauga alcoolul;
- trage lichiorul in sticle si pastreaza-l intr-un loc cald pentru o perioada de 14-28 zile, scuturand sticlele de cateva ori in fiecare zi.
- poti consuma lichiorul de macese simplu sau diluat cu apa.
De ce sa consumi macese?
- au rol hepatoprotector, vitaminizant si antidiabetic.
- regleaza tulburarile de circulatie periferica.
- ajuta la detoxifierea organismului.
- au efect anticataral(catar – inflamatie acuta sau cronica a mucoasei unui organ), colagog(care favorizeaza evacuarea bilei in duoden) , diuretic, vermifug, de combatere a asteniei , antiinflamator, de accelere a producerii de globule rosii, de reglare a metabolismului calciului si de stimulare a fixarii lui in oase.
- se folosesc in tratarea gutei, bolilor de rinichi, bolilor de vezica si a reumatismului.
- actioneaza impotriva racelii si gripei,
- combat stresul si alergiile.
E recomandat consumul de macese(in orice forma) mai ales la schimbarile de anotimp, cand temperaturile fluctueaza, iar corpul devine mai sensibil.