Sirop de lamaie

Sirop de lamaie

Apreciat in arta culinara, siropul de lamaie se obtine asemanator cu siropul de portocale.

Ingrediente:

- 6 lamai,
- 1 kg zahar.

Mod de preparare:

1

Se aleg lamai mijlocii, zemoase.

2

Se freaca de coaja lor 1 kg de zahar bucati, care poi se pune la fiert cu ½ l de apa.

3

Se taie portocolele in doua, se stoarce bine zeama, se strecoara si se toarna in sirop cand incepe sa clocoteasca.

4

Se da la o parte se trece printr-o sita deasa peste care s-a pus un strat subtire de vata si se pune iarasi la fiert, la foc iute.

5

Dupa ce s-a topit zaharul, se fierbe la foc iute si se leaga, luand spuma de cate ori este necesar.

Se toarna cald in sticle si se foloseste la prepararea diverselor deserturi.

Etichete: sirop, sirop lamaie, lamaie

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Siropul de ananas este un toping delicios pentru clatite, prajituri, iaurturi, bauturi sau marinade, conferind acestor preparate...
Citeste prospectul medicamentului Vidaylin-Mi, sirop si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. INDICATII TERAPEUTICE:...
Citeste prospectul medicamentului Symphoral, sirop si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Rinite...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare