Compot de fragi

Compot de fragi

Daca doresti sa obtii un compot de fructe de padure, poti incerca compotul de fragi.

Aceste fructe asemanatoare cu capsunele cresc in vecinatatea diverselor plante, cum sunt urzicile. La compotul de fragi se adauga zahar dupa gust, in caz ca gramajul indicat in reteta nu este suficient.

Ingrediente:

- 750 g fragi,
- 200 g zahar,
- ½ pahar cu apa.

Mod de preparare:

1

Se spala fragii usor cu apa si se scurg bine pe o sita.

2

Se pun intr-un vas zaharul cu apa.

3

Se tine vasul pe marginea aragazului pana se topeste zaharul, se impinge apoi pe foc iute si se lasa sa dea cateva clocote.

4

Se pun fragii, se acopera, se trag pe foc mic si se tin 10 minute, fara sa fiarba, astfel incat fructele sa ramana intregi.

Se lasa compotul sa se racoreasca si se pune la rece in recipiente de sticla sau se serveste proaspat dupa ce s-a racorit.

Etichete: frafi, compot fragi, fragi

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Fructele mici se gasesc din plin pe tarabe, in aceasta perioada. Facem referire la mure, zmeura, afine...
Un desert revogorant de vara este crema de fragi cu rom si frisca batuta. Ingrediente: 500 grame...
Un desert racoros de vara este casata cu fructe. Afla cum se prepara din aceasta reteta. Ingrediente: ...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare