Afla de ce este bine sa consumi iarna ridiche neagra

Afla de ce este bine sa consumi iarna ridiche neagra

Despre beneficiile pe care le are ridichea neagra asupra organismului se pot scrie o multime de carti.

Dar, pe scurt, fiecare persoana trebuie sa stie cum sa profite de aceasta leguma iute, mai ales iarna cand virozele respiratorii ne dau batai de cap. Inca nu stii de ce este bine sa consumi iarna ridiche neagra? Atunci afla-i proprietatile si apoi beneficiaza de calitatile sale terapeutice.

Proprietati si beneficii:

Ridichea neagra contine o multime de vitamine si saruri minerale. Radacina de ridiche neagra contine apa, vitamine (A, B si C), fibre, tocoferol, minerale (zinc, fier, calciu, sodiu), proteine, rofanol, substante sulfuroase si altele.

Ridichea neagra este o leguma medicament, bogata in fibre dar saraca in calorii.

Ridichea neagra poate fi folosita sub forma de salata in curele de slabire deoarece contine doar 24 kcal la 100 g.

Regleaza functiile aparatului digestiv si excretor. Ridichea neagra ajuta la buna functionare a stomacului si a tractului digestiv, este un diuretic natural, prevenind formarea pietrelor la rinichi prin faptul ca ii curata de toxine.

Este un medicament pretios pentru sistemul respirator. Ridichea neagra are efect antialergic si bactericid, fiind utila in tratarea dispepsiei, bronsitei, alergiei, tusei convulsive, astmului si afectiunilor pulmonare. Raceala poate fi prevenita si vindecata cu suc de ridiche neagra deoarece contine vitamina C si zinc, iar prin vitamina A este consolidat sistemul imunitar.

Actioneaza ca si sedativ asupra sistemului nervos, combate anemia, oboseala, bolile de nervi, iar prin substantele sulfuroase din compozitia ei ajuta la normalizarea poftei de mancare.

Are rol antioxidant. Ridichea neagra poate fi considerata un antibiotic natural, combate viermii intestinali, vindeca ranile, curata ficatul si organismul de toxine.

Este buna pentru oase. Datorita faptului ca este bogata in sodiu, contine o multime de vitamine si minerale, ridichea neagra este un bun medicament pentru cei care sufera sau sunt predispusi la boli ale sistemului osos. Ridichea neagra vindeca si previne  boli precum: demineralizare osoasa, lombosciatica si spondiloza.

Este utila in diabet. Bogata in vitamina B2, ridichea neagra scade glicemia, ajuta la metabolizarea proteinelor, la schimbul de oxigen intre celule si combate toxinele din organism. Tot vitamina B2 este indicata la copii pentru ca ajuta la o crestere armonioasa, intareste unghiile, parul si are un efect bun pentru piele si ochi.

Ridichea neagra combate tusea. Ridichea neagra se poate scobi la mijloc, in adancimea ei circa 2 cm. In scobitura se pune o lingura de zahar sau de miere. Cel care sufera de tuse poate sa bea sucul format pentru a se vindeca. Pentru cei care nu suporta sucul de la ridichea cruda pot recurge la un alt tratament naturist.

Se aleg cateva ridichi negre de dimensiuni medii sau una mai mare, se curata si se spala bine, se taie in bucatele destul de mari, se presoara zahar pe ele, se aseaza in tava si se coc la cuptor timp de 1,5-2 ore, la temperatura de 120 grade Celsius.

Ridichea va lasa un suc concentrat care se va scurge din tava si se va strecura. Acesta poate fi utilizat pentru tratamentul tusei, este indicat sa se consume in cantitate redusa, cate 2 lingurite inainte de fiecare masa. Se poate pastra intr-un borcan cu capac, inchis ermetic.

Precautie: In ciuda beneficiilor pe care le are asupra sanatatii celor multi, ridichea neagra nu este recomandata persoanelor care sufera de ulcer gastric, ulcer duodenal, pancreatita acuta, aciditate crescuta la stomac, enterocolita, intoleranta la aceasta leguma (daca da alergii).

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Morcovul si ghimbirul sunt pline de nutrienti, vitamine, minerale si antioxidanti. Iata cum puteti obtine un suc...
Vinul rosu reprezinta o bautura relaxanta, la sfarsitul unei zile stresante de munca. Consumat cu moderatie, acest...
Uleiul de cocos este un aliment natural, 100% comestibil cu numeroase beneficii pentru sanatate. Uleiul de cocos...