Ingrediente:
• 4-5 morcovi
• 2 cm de radacina de ghimbir
• ½ lamaie
• Pudra de scortisoara (optional)
• Sare de mare (optional)
Mod de preparare:
1. Curatati morcovii, clatiti-i sub jet de apa si uscati-i.
2. Decojiti radacina de ghimbir si clatiti-o sub jet de apa.
3. Puneti morcovii intr-un aparat de stors fructe si legume pentru a-i tranforma in suc.
4. Puneti radacina de ghimbir in aparatul de stors fructe si legume.
5. Turnati sucul intr-un pahar.
6. Stoarceti o jumatate de lamaie in sucul de morcov cu ghimbir.
7. Adaugati un praf de sare si unul de scortisoara, pentru a adauga un plus de gust, daca doriti.
Beneficii:
1. Intareste imunitatea
Sucul de morcov si ghimbir este benefic pentru imunitate, mai ales in cazul copiilor si al persoanelor in varsta, deoarece vitaminele A si C din morcovi produc anticorpi, ce ajuta la indepartarea patogenilor, care produc boli.
2. Imbunatateste sanatatea pielii
Nutrientii din sucul de morcov si ghimbir impiedica aparitia bolilor de piele, iar vitamina A si antioxidantii hidrateaza pielea si previn aparitia acneei, a depigmentarii, a petelor si a culorii neuniforme.
3. Reduce riscul aparitiei cancerului
Sucul proaspat de morcovi si ghimbir detine proprietati anticancerigene, antiinflamatorii, antioxidante si antimetastatice, prevenind aparitia mai multor tipuri de cancer, cum ar fi cel ovarian, colorectal, de plamani, la san, de piele, de prostata si pancreatic.
4. Tine sub control diabetul
Ghimbirul tine sub control glicemia si creste eficacitatea insulinei si a altor medicamente, utilizate in tratarea diabetului, prevenind, totodata, aparitia complicatiilor asociate cu diabetul si cresterea necontrolata a glicemiei.
5. Este benefic pentru sistemul digestiv
Sucul proaspat de morcov si ghimbir actioneaza asupra mucoasei stomacului si a colonului, tratand constipatia. In plus, ghimbirul stimuleaza golirea stomacului, reducand senzatia de greata, durerile, inflamarea si arsurile stomacale.
Sfaturi:
• Consumati acest suc imediat, deoarece se oxideaza foarte repede si isi poate pierde din proprietati.
• Daca doriti puteti adauga un mar verde si doua tulpini de telina.
• Puteti adauga plante aromatice cum ar fi menta, patrunjelul sau busuiocul.
• Daca doriti sa indulciti acest suc, puteti adauga o lingurita de miere.
• Gustul sucului poate varia in functie de morcovii folositi.