Creste rosii sanatoase si gustoase! Foloseste aceste ingrasaminte naturale

Creste rosii sanatoase si gustoase! Foloseste aceste ingrasaminte naturale

Ai o gradina superba de care esti tare mandru/a? Probabil nu ai uitat sa insamantezi rosiile, cele care iti vor transforma mancarurile intr-un deliciu, zemoase si gustoase, asa cum doar din gradina pot fi. Pentru asta, insa, ar trebui sa renunti la ingrasamantul chimic. Ai la dispozitie cateva solutii de ingrasamant natural. Iata care sunt acestea:

Gunoi de grajd. Acest ingrasamant natural se foloseste in combinatie cu apa. La jumatate de galeata de gunoi, adauga jumatate de galeata de apa. Pune un capac vasului si lasa amestecul intr-un loc cald pentru 7 zile. Dupa aceasta perioada, amesteca bine solutia. Dilueaza cu apa in proportii de 1:10 si aplica fertilizantul. Sub fiecare planta vei turna 1 litru de ingrasamant natural din gunoi de grajd.

Gunoi de pasare. Dilueaza gunoiul proaspat. La un sfert de galeata de gunoi, pune restul cu apa. Lasa amestecul intr-un loc in care circula aerul, pentru 10 zile. Fiecare 500 mililitri de amestec se dilueaza cu 10 litri de apa(o galeata). Toarna solutia obtinuta printre randuri – utilizeaza circa 6 litri la metrul patrat.

Poti folosi ca ingrasamant pentru rosii si gunoiul uscat de pasare. Toarna 10 litri de apa peste 500 grame de gunoi. Ermetizeaza vasul cu folie de plastic pentru ca azotul sa nu se evapore. Infuzeaza amestecul pentru 5 zile. Amesteca zilnic. La final, amesteca ingrasamantul cu apa in proportii de 1:20. Toarna cate un litru de solutie sub fiecare planta.

Urzici. Urzicvile contin mult azot, potasiu si fier, elemente benefice pentru rosii. Pune urzaici pana la 3 sferturi intr-un vas, apoi toarna apa. Ai grija ca vasul sa nu fie chiar plin! Pune un capac si lasa amestecul la macerat pentru 10 zile, intr-un loc cald. Dupa ce fermenteaza, ocupa-te de amestec: la 1 litru de infuzie adauga o galeata de apa(10 litri). Cu amestecul obitinut, uda rosiile la radacina(2 litri la fiecare planta). Fa aceasta fertilizare de 2 ori pe luna, nu mai des.

Citeste si: Cum sa ingrijesti ROSIILE. Aplica metoda FIRUL DE CUPRU!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Rosiile pot fi afectate de o varietate de daunatori care pot compromite serios recolta, mai ales in...
Mozaicul tomatelor, stiintific Tobacco mosaic virus in tomatoes - TMV, este o viroza (provocata de virusi) foarte...
Rosiile pot fi conservate in multe feluri in varianta gogonele sau atunci cand ajung la maturitate. Dintre...