Ce legume poti cultiva in iulie:
Varza de toamna. Probabil, ai, deja, varza maricica in gradina. Nu ar strica sa pui si un soi de toamna, insa. Planteaza rasadurile intr-un loc fara prea mult soare si unde aerul circula suficient. Daca terenul a fost cultivat inainte cu mazare sau cu fasole, cu atat mai bine. Azotul eliminat de acestea in sol va ajuta varza sa se dezvolte mai repede si mai bine. Distanta dintre plante, in cazul verzei de toamna, ar trebui sa fie cam de 50 centimetri.
Ceapa rosie / ceapa de apa. Cu sigruanta ai pus, in primavara, ceapa galbena, cel mai popular soi in Romania. Poate te-ai gandit si la alte soiuri. Poate nu. Nu mai conteaza. Important e ca poti pune ceapa si in iulie! Ceapa de apa nu e usor de ingrijit, deoarece necesita irigatie frecventa. Merita, insa, efortul, pentru ca e foarte gustoasa si sanatoasa. Rasadurile se gasesc in piata sau in magazinele de profil. Alege plante groase precum un creion si cu o inaltime de maximum 15 centimetri. Radacinile ar trebui sa nu aiba bulb. Planteaza ceapa la o distanta de 25 centimetri. Uda ceapa de apa la macar 2 zile. Pe la jumatatea lui septembrie, vei manca, deja, ceapa din propria gradina.
Conopida. Si conopida se poate pune in iulie. De fapt, e chiar indicat sa o cultivi la inceputul lui Cuptor. Uda bine de tot terenul pe care urmeaza sa pui conopida. Planteaz-o in pamant umed si ud-o din belsug pe tot parcursul verii. Distanta intre plante ar trebui sa fie de 65-70 centimetri.
Fasole pitica. In iulie,e recomandat sa cultivi fasole pitica in gradina. Pune samanta la cuib(5-6 boabe la fiecare cuib) cu distanta de jumatate de metru intre cuiburi. Nu pune foarte multa fasole, daca stii ca nu prea are cine sa o consume. Asta pentru ca, in mod normal, productia e mare: spre exemplu, de pe 500 metri patrati de teren poti culege pana la 250 kilograme de fasole!
Citeste si: Cum sa ingrijesti GRADINA. Activitati specifice lunii AUGUST