Cum sa construiesti o PISCINA NATURALA

Cum sa construiesti o PISCINA NATURALA

Piscina(iazul) naturala este un concept relativ nou, care intra usor-usor si in Romania. Conditiile de baza pentru a detine asa ceva sunt: sursa de apa si spatiul in care sa realizezi o asemenea minunatie.

Piscina naturala tine de biometism, domeniul de activitate care se ocupa explorarea designului naturii pentru a formula planuri efective sustenabile de dezvoltare pentru umanitate si a gasi solutii privind reconectarea la mediul inconjurator.

Cum construim o piscina naturala.

1. Detecteaza si capteaza sursa de apa.

2. Amenajeaza piscina, respectand proportia dintre zona de inot si cea de regenerare in raport de 1:1.

3. Adancimea din zona de inot trebuie sa fie de cel putin 2 metri.

4. Sistemul de filtrare ar trebui sa fie natural, realizat in zona de regenerare si bazat pe utilizarea plantelor subacvatice, microorganisme si zooplancton (purici de apa, rotifers, parametcia), cu rol de curatare continua a apei. Dimensionarea se face pornind de la o suprafata minima a apei de 30-40 mp. Va trece un timp pana cand piscina isi va stabili echilibrul.

In cazul in care nu exista suficient spatiu pentru zona de regenerare din gradina cu respectarea raportului de 1:1, se recomanda utilizarea unui filtru compact biologic. Acesta se va monta sub punte sau se poate proiecta ca un filtru deschis, acoperit cu plante. Apa curge prin filtru vertical dinspre partea superioara spre partea inferioara, asigurand absorbtia impuritatilor si compusilor organici. Astfel, apa va fi curata.

Fosforul din apa din piscina reprezinta principala cauza a dezvoltarii algelor. Astfel, plantele nu vor putea filtra intreaga cantitate de fosfor. Aici intervine filtrul compact biologic, care retine fosfosrul, apoi apa este pompata inapoi in bazin cu ajutorul unei pompe de mici dimensiuni.

Pe scurt, cam asa se construieste o piscina naturala. Daca ai o sursa de apa in curte, e timpul sa te gandesti si la aceasta solutie minunata!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ceapa si usturoiul sunt relativ rezistente. Exista, insa, situatii cand pot fi atacate de diversi daunatori care...
Ai un teren pe care vrei sa dezvolti o mica ferma? Inca nu esti convins pe ce...