Cum sa ameliorezi diabetul. Foloseste schinduf:
1. Discuta cu medicul inainte de a adauga schinduf in dieta. Schinduful interactioneaza cu o varietate de medicamente prescrise pentru diabet, precum si cu unii diluanti ai sangelui. Din acest motiv, este esential sa consulti medicul inainte de a adauga schinduf in alimentatie. Poate interfera cu medicamentele pentru tratarea diabetului zaharat, precum si a altor afectiuni.
2. Nu depasi doza zilnica! Doza recomandata pentru schinduf este situata intre 2,5 si 15 grame pe zi. Medicul iti va indica doza exacta in fucntie de greutate , dar si de alti factori specifici. Cea mai frecventa doza utilizata in studii a fost de 12,5 grame de schinduf pudra, administratatde doua ori pe zi. Alte studii au aratat ca sunt suficiente si 2,5 grame de schinduf pe zi, luate tot in doua doze.
3. Alege un supliment de schinduf de inalta calitate. Unele persoane detesta gustul semintelor de schinduf. Pentru ei exista capsule. Daca alegi sa iei schinduf sub forma de supliment, asigura-te ca ca produsul ales e de inalta calitate. Pe ambalaj trebuie sa apara:
- informatii despre efectele secundare ale suplimentului;
- informatii precum recomandari de dozare si ingrediente;
- o eticheta usor de citit si de inteles;
- informatii despre compania producatoare, cum ar fi un numar de telefon, o adresa postala sau un site.
4. Adauga schinduf in mancare. Pentru cei care prefera gustul schindufului, exista o multime de retete. Indiferent in ce fel de mancare folosesti schinduful, nu depasi doza zilnica recomandata. Cea mai comuna doza de schinduf folosita in alimentatie este de 15 grame, conform unor studii recente.
5. Bea ceai de schinduf. Aceasta combinatie pare sa fie cea mai eficienta in lupta contra diabetului. Conbform unui studiu, pacientii care au consumat iaurt cu schinduf nu au prezentat rezultat la fel de bune precum cei care au consumat ceai de schinduf. Subiectii au consumat un total de 10 grame de schinduf pe zi. Asadar, daca vrei ceai de schinduf, tot ce trebuie sa faci este sa zdrobesti 2,5 grame de seminte de schinduf(cu un mojar sau in robotul de bicatarie) si sa-l adaugi intr-o cana de apa clocotita. Amesteca apoi bine , lasa ceaiul sa ajunga la temperatura camerei si apoi bea-l.
Schinduf vs diabet:
1. Nu tine loc de tratament! Desi schinduful pare a fi o modalitate eficienta de a reduce nivelul zaharului din sange dupa masa, doar cateva studii au descoperit ca acest lucru este posibil. Prin urmare, tot medicul va decide cel mai eficient tratament pentru diabetul de care suferi! Cert este ca, de unul singur, schinduful nu trateaza diabetul. Diabeticii trebuie sa urmeze o dieta atenta, sa monitorizeze indeaproape nivelul zaharului din sange si sa faca alte lucruri, cum ar fi sa faca exercitii fizice regulate. A lua schinduf nu inseamna ca poti inceta sa faci oricare dintre aceste lucruri. De asemenea, e important sa iei in continuare medicamentele obisnuite pentru diabet, asa cum medicul ti-a prescris.
2. Efecte secundare. Schinduful este considerat probabil sigur pentru adulti atunci cand e folosit in cantitati comune pentru alimente. Este considerat, insa, posibil sigur atunci cand este luat ca supliment. Totusi, este posibil sa ai unele reactii adverse gastrointestinale, cum ar fi diaree si gaze. Este posibil, de asemenea, sa apara unele reactii adverse respiratorii, cum ar fi congestia, respiratia suieratoare si tusea. Important! Nu lua schinduf mai mult de sase luni.
3. Contraindicatii. Schinduful nu este sigur pentru gravide si copii.
Citeste si: Esti diabetic? Incearca aceasta reteta naturala