Supa campeneasca

Supa campeneasca

Aceasta supa campeneasca sau taraneasca este un amestec de legume care se drege cu ou si smantana.

Ingrediente:

- 3 litri apa,
- un morcov,
- o gulie,
- 2 fire de praz,
- 3 cartofi mijlocii,
- o telina mica,
- o lingura unt sau ulei, sare,
- pentru dressing; un galbenus de ou si o lingura de smantana.

Mod de preparare:

1

Se taie ca fideaua: morcovul, gulia si prazul se taie ca fideaua si se inabuse intr-o cratita cu o lingura de unt sau de ulei.

2

Se curata cartofii si telina, se fierb si se trec prin sita.

3

Se pune zeama la fiert intr-o oala de supa, impreuna cu zarzavatul inabusit.

4

Se potriveste de sare, se lasa sa fiarba si cand supa este gata, se drege in castron cu un galbenus si cu putina smantana.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Fie ca iti place supa crema de gulii sau preferi supa simpla cu dressing de ou si...
Daca vrei sa incerci o reteta vegetariana cu gust acrisor poti incerca supa de macris imbogatita cu...
Ajiaco este o supa traditionala columbiana, preparata in special in Bogota. Este o mancare bogata si cremoasa,...