Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Daca vrei sa incerci o reteta vegetariana cu gust acrisor poti incerca supa de macris imbogatita cu smantana.
Daca vrei sa incerci o reteta vegetariana cu gust acrisor poti incerca supa de macris imbogatita cu smantana.
Macrisul trebuie sa fie foarte tanar, de aceea aceasta supa nu este gustoasa decat foarte devreme primavara.
Ingrediente:
- 3 litri apa,
- 500 g macris,
- 2 cartofi,
- o lingura unt,
- sare,
- un galbenus,
- 2 linguri smantana.
Mod de preparare:
Se alege si se spala bine macrisul.
Se inabusa intr-o cratita cu putin unt pana cand se inmoaie.
Se trece apoi intr-o oala cu apa in care a fiert zarzavat, impreuna cu cartofii curatati si taiati bucati, si sare cat trebuie.
Se lasa sa fiarba jumatate de ora. Cand este aproape gata, se adauga cateva frunze de macris spalate, care au fost pastrate de la inceput, si se mai da odata in clocot.
Inainte de a fi servita, se drege cu un galbenus si doua linguri de smantana.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.