Reteta: Supa de cartofi cu praz

Reteta: Supa de cartofi cu praz

Supa de cartofi cu praz este o supa de zarzavat de post care poate fi consumata in perioadele de post din an.

Aceasta reteta este ideala si pentru vegetarieni.

Ingrediente:

- 3 litri apa,
- 400 grame cartofi,
- un morcov,
- un patrunjel,
- 1/2 telina,
- 3 fire de praz,
- unt proaspat (cat o nuca).

Mod de preparare:

1

Se fierbe zarzavatul in apa cu sare.

2

Cand este fiert se strecoara, iar in zeama se fierb cartofii taiati cuburi egale si prazul taiat in felii subtiri.

3

Se lasa sa fiarba pana incep sa se sfarame. Inainte de a servi, se adauga o bucatica mica de unt proaspat.

4

Se serveste cu bucatele de paine prajite in unt.

Aceasta reteta de supa de cartofi cu praz se mai poate pregati inabusind prazul taiat felii cu putin unt, inainte de a-l pune la fiert.

Etichete: supa cartofi, praz, supa

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru supa de cartofi se pregateste un rantas din grasime (unt sau ulei), ceapa si faina. Cei...
Prazul este o ruda aromata a cepei care poate aduce un plus de gust in supe, placinte...
Prazul cu masline reprezinta o reteta pe care multi credinciosi romani o asimileaza postului dinainte de Craciun....