Reteta: Supa crema de conopida

Reteta: Supa crema de conopida

Aceasta reteta cremoasa poate fi servita inclusiv copiilor mici incepand cu varsta de 10  luni, cu conditia sa nu aiba intoleranta la ou sau gluten.

Ingrediente:

- 3 litri apa,
- o conopida frumoasa,
- 1/2 lingura unt, - o lingura faina,
- un galbenus,
- 2 linguri smantana,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se fierbe o conopida in apa cu sare. Se rup cateva buchete din conopida pentru garnitura si se pastreaza in zeama.

2

Se incalzesc fara sa se ingalbeneasca untul si faina si se sting cu 2 - 3 cesti de apa.

3

Se trece conopida prin sita, se amesteca cu sosul de faina, se subtiaza cu zeama in care a fiert conopida si se lasa sa mai fiarba pe foc mic.

4

Din cand in cand se ia cu o lingura pielita pe care o formeaza untul ridicat la suprafata.

5

Cand este gata, se drege cu un galbenus batut cu doua linguri de smantana si se adauga buchetele de conopida fiarta.

Etichete: supa, supa crema, conopida

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Considerat cel mai sanatos desert de toamna, din dovleac se obtin diverse preparate, de la el consumandu-se...
O supa crema de gulii poate fi pregatita in orice perioada a anului pentru ca este gustoasa...
Pentru aceasta reteta mazarea se pune la inmuiat din ajun ca sa se fragezeasca. Ingrediente:- 4 litri...