Reteta: Supa crema de dovleac

Reteta: Supa crema de dovleac

Considerat cel mai sanatos desert de toamna, din dovleac se obtin diverse preparate, de la el consumandu-se atat miezul, cat si semintele.

In continuare, noi va propunem o reteta de sezon si anume supa crema de dovleac.

Ingrediente:

- 4 litri apa,
- 500 g dovleac,
- o ceapa,
- 2 linguri unt,
- o lingura faina,
- 2 linguri de smantana,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se curata dovleacul de coaja si de samburi, se taie bucati si se inabusa cu putin unt si o ceapa taiata marunt.

2

Se fierbe 1/2 ora la foc mic. Se face un sos alb din faina si unt, subtiat cu putina apa, si se amesteca cu dovleacul trecut prin sita.

3

Se adauga apoi apa in care a fiert zarzavat, se pune sare si se lasa sa fiarba la foc mic; din timp in timp se ia cu o lingura pojghita ce se formeaza deasupra prin ridicarea untului la suprafata.

4

Se drege cu doua linguri de smantana.

Mod de servire:

Supa crema de dovleac se serveste cu felii de bacon prajite si crutoane de paine.

Etichete: supa crema, supa, dovleac

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O supa crema de gulii poate fi pregatita in orice perioada a anului pentru ca este gustoasa...
Aceasta reteta cremoasa poate fi servita inclusiv copiilor mici incepand cu varsta de 10 luni, cu conditia...
Pentru aceasta reteta mazarea se pune la inmuiat din ajun ca sa se fragezeasca. Ingrediente:- 4 litri...